خاگینه

/xAgine/

مترادف خاگینه: بیضه، تخم، مرغانه

معنی انگلیسی:
scrambled eggs, (kind of)omelet or scrambled eggs, omelet, omelette

لغت نامه دهخدا

خاگینه. [ ن َ / ن ِ ]( اِ مرکب ) نان خورش معروفی است. ( غیاث اللغات ). نان خورشی است که از تخم ماکیان می سازند. ( ناظم الاطباء ). خوراکی است ساخته از تخم مرغ که زرده و سفیده را بهم زده در روغن سرخ کنند و گاهی شکر یا قند هم ریزند. ( فرهنگ نظام ). خایه ریز که از بیضه مرغ راست کنند. ( آنندراج ) ( فرهنگ شعوری ج 1 ص 379 ). تخم ریز. عُجَّه. خبیص البیض :
ور بگویم صفت قیمه و خاگینه گرم
برود از دل هر مستمعی صبر و قرار.
بسحاق اطعمه.

فرهنگ فارسی

خوراک تخم مرغ که رده وسفیده رابهم بزنندودرروغن، سرخ کنند، خایگینه هم گفته شده است
( اسم ) خوراکی که از هم زدن زرده و سفید. تخم مرغ و سرخ کردن آن در روغن تهیه کنند .

فرهنگ معین

(نِ ) (اِمر. ) خوراک ساده ای که از مخلوط کردن زرده و سفیدة تخم مرغ و سرخ کردن آن در روغن درست می شود.

فرهنگ عمید

خوراکی که از به هم زدن زرده و سفیدۀ تخم مرغ و سرخ کردن آن در روغن تهیه می شود.

واژه نامه بختیاریکا

هاگه ریز

دانشنامه آزاد فارسی

(یا: اُملِت) در آشپزی ایرانی، نام عام شماری فراوان از غذاهای ساده که جزءِ اصلی آن ها تخم مرغ است. خاگینه در گذشته غذایی شیرین بود و بدین سبب مردمان مایل به فرنگی مآبی خوش دارند غذاهای تخم مرغی ناشیرین را اُملت بخوانند. معروف ترین انواع خاگینه، خاگینۀ گوجه فرنگی است، فراهم آمده از تخم مرغ، گوجه فرنگی، کره، و نمک و فلفل که البته هرکس به سلیقه پیاز یا سیر خام رنده شده یا فلفل دلمۀ خردشده و جز آن ها بدان می افزاید. دیگر انواع خاگینۀ ناشیرین: خاگینۀ قارچ؛ خاگینۀ سیب زمینی و کدوسبز؛ خاگینۀ پنیر و چتنی؛ خاگینۀ آوُکادو. اما خاگینۀ شیرین، که نام خاگینه عمدتاً بر آن اطلاق می شود، از تخم مرغ به آرد هم زده ای فراهم می آید که یک روی آن در تابۀ کره جوش خوب بسته باشد و چون آن را بگردانند بر روی سرخ شده شکر یا شیره یا عسل ریزند.

مترادف ها

omelet (اسم)
املت، خاگینه، کوکوی گوجه فرنگی

omelette (اسم)
املت، خاگینه، کوکوی گوجه فرنگی

فارسی به عربی

بیض مخفوق مقلی

پیشنهاد کاربران

املت
نام غذایی است با طعم شیرین که از تفت دادن همزده آرد گندم و تخم مرخ در روغن درست می شود ؛ معمولاً مقداری ماست، پودر گردو، پودر گل سرخ و کنجد نیز به خمیر آن اضافه می نمایند ؛ برای تفت دادن ممکن است خمیر
...
[مشاهده متن کامل]
خاگینه را که شل است در یک ماهی تابه در قالبهایی ریخته و به شکل های مختلف در بیاورند و یا یکجا در ماهی تابه ریخته و بعد برش دهند . برای شیرین کردن آن از دوشاب، نبات ذوب شده یا شکر ذوب و سرخ شده که در هنگام ذوب اندکی آب به آن اضافه شده، استفاده می نمایند. شیره بر روی غذا ریخته می شود و هر گز با آن جوشانده نمی شود. بیشتر د ر مناطق سردسیر از این غذا استفاده می شود. در زبان ترکی، " قایقاناق " و در خسروشاه آذربایجان، " قِیقاناق" گفته می شود.

بپرس