خاکسپاری مهسا امینی

پیشنهاد کاربران

خاکسپاری مهسا امینی، مراسمی بود که در روز ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ برای تدفین پیکر مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله کرد ایرانی در آرامستان آیچی سقز، برگزار شد. در روز خاکسپاری او شعارهایی مانند زن زندگی آزادی سر داده شد.
...
[مشاهده متن کامل]

مهسا امینی که با خانواده برای دیدار با اقوام به تهران سفر کرده بود در روز ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ از سوی پلیس گشت ارشاد و با اتهام عدم رعایت حجاب کامل دستگیر شد. او در اثر ضربات مأموران گشت ارشاد دچار شکستگی جمجمه و مرگ مغزی شد. مهسا امینی سه روز در کما باقی ماند و سرانجام بر اثر شدت جراحات ناشی از ضربات وارده در بیمارستان کسرای تهران درگذشت. با انتشار خبر مرگ او در رسانه های مختلف، واکنش ها و اعتراضات گسترده ای در شهرهای مختلف ایران و جهان ایجاد شد.
بعد از اعلام مرگ مهسا امینی توسط بیمارستان کسرا و انتشار اخبار آن در رسانه های اجتماعی و سایت های خبری، تعدادی مردم در مقابل بیمارستان کسرا تجمع نمودند و عده ای نیز سوار بر ماشین در خیابان های اطراف بیمارستان به نشانه اعتراض شروع به بوق زدن های ممتد نمودند. تعدادی از مردم و خویشاوندان او هم با مأموران امنیتی در خروجی بیمارستان درگیر شدند. در نهایت اعلام شد که کالبد بی جان وی برای خاکسپاری به شهر زادگاهش انتقال داده می شود. شبانگاه ۲۵ شهریور ماه پیکر مهسا امینی با هواپیما به تبریز و از آنجا به شهر سقز منتقل شد.
در بامداد روز خاکسپاری مأموران امنیتی تلاش نمودند مراسم خاکسپاری، سحرگاه قبل از رسیدن مردم به آرامستان آیچی به انجام برسد که با مخالفت پدر و مادر مهسا امینی این کار انجام نپذیرفت. در ادامه با تجمع چند هزار نفر از مردم شهر در آرامستان و خواندن نماز اموات، کالبد او به خاک سپرده شد. یکی از حاضران در مراسم خاکسپاری در همان لحظات اولیه که مادر مهسا بر روی خاک دخترش گریه، نوحه و زاری می کرد بر روی سنگ قبر مهسا نوشت:
این شعار به سرعت در بین معترضان پخش و در شبکه های اجتماعی ترند شد. همچنین بعد از خاکسپاری یکی از فعالان حقوق زنان بیانیه ای با نام «بیانیه مردم سقز» خواند که ضمن محکوم نمودن مرگ مهسا امینی در آن آمده بود:

خاکسپاری مهسا امینیخاکسپاری مهسا امینیخاکسپاری مهسا امینیخاکسپاری مهسا امینی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خاکسپاری_مهسا_امینی

بپرس