خان والده

لغت نامه دهخدا

خان والده. [ ل ِ دَ ] ( اِخ ) نام محلی است به اسلامبول که اغلب تجارایرانی در آنجا مسکن دارند. ( از پاورقی ص 321 تاریخ ادبیات پروفسور ادوارد براون ترجمه رشید یاسمی ).

فرهنگ فارسی

نام محلی است باسلامبول که اغلب تجار ایرانی در آنجا مسکن دارند .

دانشنامه عمومی

خانِ والده نامی است که در نوشته های فارسی به کاروان سرای بزرگ ملکه مادر ( به ترکی عثمانی: بیوک والده هان. به ترکی Büyük Valide Han ) گفته شده است. خان والده کاروان سرای بزرگی در بازار بزرگ استانبول است. این کاروان سرا را کوسم سلطان ملکه بزرگ وشهبانوی امپراتوری عثمانی و نایب السلطنه در سده شانزدهم میلادی بنا کرد.
این کاروانسرا و محله اطراف آن سال ها محل زندگی ایرانیان مقیم استانبول و جای اقامت بازرگانان ایرانی بود که به طور عمده از خوی، تبریز و شبستر به استانبول می آمدند. در دوران سلاطین عثمانی و پیش از ممنوع شدن مراسم مذهبی در دوران آتاتورک، شیعیان و به ویژه ایرانیان مقیم استانبول مراسم عزاداری محرم و سینه زنی و قمه زنی را در این کاروان سرا برپا می کردند و اهالی استانبول و خارجیان به تماشای انان می آمدند.
در صحن بزرگ میانی این کاروانسرا مسجد ایرانیان قرار دارد که همچنان دایر است و زیر نظر موسسه خیریه ایرانیان ترکیه اداره می شود.
سید حسن تقی زاده و دیگر نویسندگان مجله کاوه در مقالاتی که در نقد کوشش های تجدد خواهانه ادبی تقی رفعت و دیگران می نوشتند از آثار آنان با نام ادبیات خان والده نام می بردند که اشاره ای است به دوران اقامت برخی از نویسندگان تجددخواه آن دوره، به خصوص تقی رفعت، در استانبول و احتمالا در خان والده.
• استانبول
• جاذبه های گردشگری در استانبول
• همه مقاله های خرد
• مقاله های خرد ترکیه
عکس خان والدهعکس خان والده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس