حوزه علمیه بهبهان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهبهان از شهرهای استان خوزستان و در شمار مناطق جنوبی ایران است. سابقه اسلام و تشیع در این سرزمین به قرون اولیه می رسد. تاسیس حوزه بهبهان عصر امامت با حضور اصحاب ائمه (علیهم السّلام) بازمی گردد.
بهبهان از شهرهای استان خوزستان و در شمار مناطق جنوبی ایران است. که در قدیم «ارجان» نام داشت. (ایالت ارجان یکی از پنج ایالت ایران در دوره آغاز اسلام بود که مرکز آن در چند کیلومتری شهر بهبهان قرارداشت و اینک تنها خرابه هایی از آن باقی مانده است.)
مصطفوی، سیدمحمدتقی، اقلیم پارس، ص۴۹۲.
دوره نخست حوزه علمیه بهبهان به عصر امامت می رسد و شماری از اصحاب امام باقر، امام صادق، امام کاظم و امام هادی (علیهم السّلام) از این شهر برخاسته و یا در این شهر می زیستند. این راویان نهضت علمی شیعه را به قرون بعد منتقل کرده و در عصر غیبت نیز به نقل روایات ائمه شیعه (علیهم السّلام) پرداخته اند.
← اصحاب ائمه در بهبهان
دوره دوم حوزه علمیه بهبهان از قرن دوازدهم تا دوره معاصر را شامل است که میان دانشمندان آن، گروهی از فقها و محدثان شیعه به چشم می خورند که از شهرها و کشورهای دیگر به بهبهان آمده و در تکمیل حوزه علمی آن شهر قدم برداشته اند. برخی از این مهاجران را دانشمندان بحرینی تشکیل می دهند. شماری از دانشمندان بهبهان در این دوره عبارتند از: ۱. شیخ عبدالله بحرینی۲. شیخ حسن بهبهانی۳. سیدعبدالله بلادی بحرینی۴. آیت الله سیدابراهیم مجتهد۵. مولی شمس الدین بن جمال الدین بهبهانی۶. آیت الله مولی محمدکاظم بهبهانی۷. آیت الله مولی شیخ محمدتقی۸. آیت الله سیداسماعیل بلادی بهبهانی۹. آیت الله ملاحسین بهبهانی۱۰. آیت الله شهید سیدحسن بهبهانی۱۱. آیت الله مرتضوی۱۲. آیت الله ملا عباس بهبهانی۱۳. آیت الله سیدمحمدصالح طباطبایی۱۴. آیت الله محمد هاشم بهبهانی (امین الاسلام)۱۵. آیت الله محمدزکی بهبهانی۱۶. آیت الله شیخ عبدالرسول بهبهانی۱۷. میرزا محمد معین الاسلام۱۸. مـحـمد باقر بن محمد اکمل بهبهانی معروف به علامه وحید بهبهانی۱۹. آیت الله سیدمحمد موسویون معروف به ناظم الشریعه بهبهانی۲۰. آیت الله محمدعلی معصومی۲۱. آیت الله عبدالهادی مجتهدی۲۲. آیت الله محمد هاشم فقهی۲۳. آیت الله سیدعلی بهبهانی۲۴. سیدفرج الله مصطفوی۲۵. شهید شیخ عبدالکریم بخردیان۲۶. آیت الله مدرس۲۷. آیت الله شیخ ابوالقاسم اثنی عشری
← ویژگی ها
...

پیشنهاد کاربران

بپرس