حمیدیه

لغت نامه دهخدا

حمیدیه. [ ح َ دی ی َ ] ( اِخ ) نام شهری است که به بولی از ولایت قسطمونی مربوط میباشد.از طرف مشرق به بارطین و از جانب جنوب به کرده و ازسوی مغرب به ارکلی و از جهت شمال ببحر اسود محاط است. بارطین ، تا این اواخر ناحیه ای بود بنام چهارشنبه ،ولی اخیراً وسعت آن را در نظر گرفته نام آن را تبدیل بقضای حمیدیه نمودند و از 340 پارچه قریه مرکب میباشد. جمعیت آن به 30000 تن بالغ میگردد. زمینش حاصلخیز است و انواع حبوبات گوناگون و اقسام میوجات در این قطعه حاصل میشود و جنگلهای فراوان نیز دارد. مصالح و اخشاب زیاد از آنجا صادر میشود. ( قاموس الاعلام ).

حمیدیه. [ ح َ دی ی َ ] ( اِخ ) شهری است در ولایت سیواس که به قره حصار شرقی ملحق شده و مرکزش قره حصار است که در سابق بنام میلاس معروف بود. این مکان بنام پادشاه سلطان عبدالحمیدخان ثانی منسوب است. ( قاموس الاعلام ).

حمیدیه. [ ح َ دی ی َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نهرهاشم بخش مرکزی شهرستان اهواز. این ده در دشت واقع و سکنه آن 600 تن میباشد. آب آن از رودخانه کرخه و محصول آن غلات ، صیفی ، سبزی ، هندوانه و سیب زمینی و شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه شوسه دارد و دارای دبستان است. ساکنین از طایفه بنی طرب می باشند.قصر شیخ خزعل در این آبادی است که فعلاً در اختیار اداره کشاورزی است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).

حمیدیه. [ ح َ دی ی َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بخش راین شهرستان بم. از قنات مشروب میشود. محصولاتش غلات و لبنیات. اهالی به کشاورزی و گله داری و کرباس بافی گذران می کنند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

فرهنگ فارسی

دانشنامه عمومی

حمیدیه (خوزستان). حَمیدیه شهری در استان خوزستان و مرکز شهرستان حمیدیه است. شهر حمیدیه در ۲۵ کیلومتری شمال غرب شهر اهواز قرار دارد.
این شهرستان در استان خوزستان ۲۵ کیلومتری شمال غرب اهواز قرار گرفته است و در سال ۱۳۸۵، تعداد ۲۲٫۰۰۱ نفر جمعیت داشته است. [ ۱] رود کرخه در بالا دست شهر حمیدیه به وسیله سد تنظیمی به دو بخش کرخه اصلی و کرخه کور تقسیم می شود که هر دوی آنها از داخل شهر می گذرند. زمین های حمیدیه خوزستان به دلیل بهره مند بودن از خاکی حاصلخیز و هوای متعدل برای کشت سبزی بسیار مناسب است. [ ۲] دامداری در این منطقه بیشتر پرورش گاومیش د می باشد. زبان اهالی حمیدیه عربی است.
در جریان سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ در شهرستان حمیدیه ۲ هزار و ۲۲۳ خانه آسیب دیدند. [ ۳] بسیاری از این خانه ها با کمک اهالی کرمان بازسازی شدند. [ ۴]
انگلیسی ها بعد از حمله به مسجد سلیمان و افتتاح یک دکل نفتی به حمیدیه نیز حمله کردند اما شکست خوردند و آن جنگ به جنگ منیور مشهور شد و مقبره شهیدان جنگ منیور در ورودی حمیدیه واقع شده است
کوشک حمیدیه مشهورترین اثر تاریخی شهرستان حمیدیه در غرب اهواز و ساحل رودخانه کرخه است که به شماره ۳۹۸۰ در سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این قصر مربوط به «عبدالحمید» پسر شیخ خزعل بوده و اواخر دوره قاجار - اوایل دوره پهلوی است. این عمارت دارای چند قسمت از جمله بنای مرکزی و زیرزمین، شبستان ( شوادون ) و تونل های دسترسی، تأسیسات آبرسانی، بنای جنوب شرقی و برج دیده بانی است که برخی تأسیسات و باغ اطراف قصر از بین رفته اند. طاق زیرزمین این کوشک در حاشیه رودخانه کرخه قرار دارد. این قصر تاریخی به صورت مختصر مرمت شده است. کاخ حمیدیه محل حکمرانی شیخ حمید کعبی در مرکز شهر حمیدیه یکی از نمونه های کم نظیر کاخ های دوره قاجاریه در خوزستان است. مساحت این کاخ حدود ۶ هکتار و دارای چهار ساختمان و عمارت است و بقیه آن را باغ تشکیل داده است. کوشک حمیدیه در مسیر صدها هزار نفر گردشگری قرار دارد که هر ساله در قالب کاروان راهیان نور به سمت مناطق عملیاتی واقع در جنوب غربی استان خوزستان می روند. این کاخ هم اکنون به عنوان انبار کالا استفاده می شود.
از گذشته های دور تاکنون همواره برای مهار کردن جریان سیلاب در عرض معینی از رودخانه از سازه هایی چون سیل بند یا گوره ها بهره می جستند. گفته می شود، این سازه ها از پخش و گسترش سیلاب در زمین های اطراف رودخانه جلوگیری کرده و آن را در مسیر و مجرای مشخص و محدود هدایت می کند. اما سازه ای که در رودخانه کرخه در شهرستان حمیدیه از دوره ساسانی تا امروز وجود دارد از آن به عنوان تثبیت کننده دیواره یا ( اپی ) نام می برند. سازه های آبی مربوط به دوره ساسانیان در ضلع غربی رودخانه کرخه در شهر حمیدیه واقع شده اند. طول دیواره سد تنظیمی تاریخی حمیدیه حدود ۱۱۰ متر به قطر ۲٫۵ متر و ارتفاع پنج متر است که در حاشیه رودخانه کرخه قرار گرفته و در امتداد دیواره این سازه ۲ سد و یک پل بند تاریخی متصل شده است.
عکس حمیدیه (خوزستان)

حمیدیه (زرند). حمیدیه ( زرند ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان زرند در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان خانوک قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۸۳ نفر ( ۲۰۷خانوار ) بوده است.
عکس حمیدیه (زرند)

حمیدیه (طرطوس). حمیدیه شهرکی است در کرانه دریای مدیترانه سوریه که ۳ کیلومتر از مرز لبنان فاصله دارد. با فرمان مستقیم سلطان عبدالحمید دوم ساخته شد تا پناهگاهی برای مسلمانان کرت باشد در زمانی که کرت قسمتی از امپراتوری عثمانی نبود.
عکس حمیدیه (طرطوس)عکس حمیدیه (طرطوس)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس