حمله به مرس الکبیر

دانشنامه عمومی

حمله به مرس الکبیر ( نبرد مرس الکبیر ) در ۳ ژوئیه ۱۹۴۰ و در جریان جنگ جهانی دوم، حملهٔ دریایی بریتانیا به کشتی های نیروی دریایی فرانسه در پایگاه دریایی مرس الکبیر، واقع در وهران در سواحل الجزایر فرانسه بود. این حمله بخش اصلی عملیات منجنیق بود که از سوی بریتانیا طراحی شده بود و هدف آن ازکارانداختن یا نابودکردن کشتی های فرانسوی و پیشگیری از افتادن آن ها به دست آلمان نازی، پس از شکست متفقین در نبرد فرانسه، بود. در بمباران این پایگاه به دست بریتانیا، ۱۲۹۷ نیروی نظامی فرانسه کشته شدند، یک کشتی جنگی غرق شد و پنج کشتی دیگر آسیب دیدند. در جبههٔ بریتانیا، پنج هواپیما ساقط و دو نفر خدمه کشته شدند. [ ۱]
پس از امضای قرارداد ترک مخاصمه ۲۲ ژوئن ۱۹۴۰ بین فرانسه با آلمان و ایتالیا که در ۲۵ ژوئن اجرایی شد، نیروی دریایی بریتانیا تصمیم گرفت از طریق هوا و دریا به مرس الکبیر حمله کند. کشتی هایی که در این حمله برای بریتانیا اهمیت بالایی داشتند پنج ناو جنگی در کلاس برتاین و ریشیلیو، و دو ناو جنگی تندرو در کلاس دانکرک بودند که پس از ناوگان نیروی دریایی بریتانیا، بزرگ ترین ناوگان کشتی های پایگاه در اروپا محسوب می شدند و کابینهٔ جنگ بریتانیا بیم داشت که این کشتی ها به دست نیروهای محور بیفتد. دریاسالار فرانسوا دارلان، فرمانده نیروی دریایی فرانسه، به بریتانیا اطمینان داد که حتی پس از امضای آتش بس فرانسه با آلمان و ایتالیا، ناوگان دریایی فرانسه تحت کنترل این کشور باقی خواهد ماند اما قضاوت وینستون چرچیل و کابینهٔ جنگ او این بود که خطر بسیار جدی است.
حملهٔ بریتانیا، در فرانسه تقریبا به طور کامل محکوم شد و باعث شد سال ها رنجش و خشم نسبت به آنچه که خیانتِ متحد سابق آن ها تلقی می شد، در فرانسه وجود داشته باشد. فرانسوی ها فکر می کردند که تضمین های آن ها شرافتمندانه و محترم بوده و قاعدتا باید برای بریتانیا کفایت می کرده است. مارشال فیلیپ پتن که در ۱۶ ژوئن به عنوان نخست وزیر فرانسه منصوب شده بود، روابط دیپلماتیک فرانسه با بریتانیا را در ۸ ژوئیه ۱۹۴۰ قطع کرد. فردای آن روز، نمایندگان مجلس ملی فرانسه در ویشی گرد هم آمدند و به تجدیدنظر در قانون اساسی رأی دادند و به این وسیله به جمهوری سوم فرانسه پایان دادند. پتن با اختیارات کامل به عنوان رهبر دولت جدید فرانسه منصوب شد.
به تلافی این حمله، هواپیماهای فرانسوی جبل الطارق را بمباران کردند و کشتی های فرانسوی چندین بار دست به تبادل آتش با کشتی های انگلیسی زدند تا آن که بالاخره آتش بس ضمنی در غرب مدیترانه برقرار شد. در ۲۷ نوامبر ۱۹۴۲، پس از آغاز عملیات مشعل و حملهٔ متفقین به مستعمرات فرانسه در شمال آفریقا، نیروی دریایی فرانسه مورد آنتون ( عملیات آلمان و ایتالیا برای تصرف کشتی های نیروی دریایی فرانسه در تولون ) را خلع سلاح و بدنهٔ کشتی های فرانسوی را سوراخ کردند.
عکس حمله به مرس الکبیرعکس حمله به مرس الکبیرعکس حمله به مرس الکبیرعکس حمله به مرس الکبیرعکس حمله به مرس الکبیرعکس حمله به مرس الکبیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس