حملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئی

پیشنهاد کاربران

حملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئی هندوستان یک رشته حملات همزمان مسلحانه در ۲۶ نوامبر ۲۰۰۸ است که موجب کشته شدن بیش از ۱۷۵ نفر شد. دستکم ۱۰ منطقه در این شهر مورد حمله واقع شدند. پایانه چاتراپاتی شیواجی، هتل های مجلل نظیر هتل تاریخی تاج محل و هتل پنج ستارهٔ اوبروی، یک بیمارستان، یک مرکز یهودیان متعلق به سازمان خبد، یک سینما، یک بار و اداره پلیس و چند مرکز اداری - تجاری دیگر از این جمله اند. فردی از پاکستان مغز متفکر این حادثه بود که عملیات را مدیریت میکرد ولی هیچگاه نتوانستند او را پیدا کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

حمله مردان مسلح در ساعت یازده شب به وقت محلی در نقاطی در جنوب بمبئی به وسیله مسلسل های AK - ۴۷ و نارنجک آغاز شد و پس از آن به درگیری و تبادل آتش میان پلیس و تروریست ها انجامید. گفته می شود هدف مهاجمان عمدتاً اتباع بریتانیا و آمریکا بوده اند. گروهی که خود را مجاهدین دکان نامیده است با ارسال ایمیل به چند خبرگزاری مسئولیت حادثه را پذیرفته است. همچنین به گفته پلیس هندوستان لشکر طیبه در این عملیات دخالت کرد. پلیس مدعی است تعدادی از مهاجمان را به قتل رسانده یا دستگیر کرده است. در این واقعه دستکم ۱۹۵ نفر کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند.
در پی این حوادث پلیس در اطراف منطقه تاج محل مقررات منع آمد و شد اعلام کرد. همچنین دولت هند در روز ۲۷ نوامبر ( پنجشنبه ) تمامی مدارس، دانشگاه ها و بازار بورس کشور را تعطیل اعلام کرد.
• سازمان ملل متحد: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، در نیویورک این حملات تروریستی را به شدت محکوم کرد و گفت با هیچ دلیلی نمی توان این گونه حملات علیه غیرنظامیان را توجیه کرد. وی افزود که مسئولان این اقدامات باید پاسخگو باشند.
• اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا مراتب تاسف عمیق خود را از این حملات اعلام داشت.
•   استرالیا: وزیر امور خارجه این کشور گفت: این ها اقدامات بزدلانه ای هستند و تنها با هدف حمله به دموکراسی صورت می گیرد.
•   اسرائیل: تسیپی لیونی وزیر خارجه اسرائیل حملات تروریستی جاری در بمبئی را محکوم کرد و آن را یک شهادت دردناک دیگر در مبارزه با تروریسم خواند که اسرائیل و جامعه جهانی با آن در حال مبارزه هستند.
•   آلمان: فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجهٔ آلمان، حملات تروریستی بمبئی را محکوم کرد.
•   ایالات متحده آمریکا: سخنگوی کاخ سفید گفت که جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، در جریان حملات بمبئی قرار گرفته و آن را به شدت محکوم کرده و وزارت خارجه ایالات متحده ضمن ابراز انزجار از این حادثه، اعلام داشت که دولت این کشور آماده حمایت از مقامات هندی برای مقابله با اینگونه حملات وحشیانه است.
• باراک اوباما: رئیس جمهور منتخب آمریکا با صدور بیانیه ای حملات هماهنگ علیه افراد بیگناه را نشانه وجود خطر جدی تروریسم دانست و اعلام داشت که دولت آمریکا باید روابط خود با هند و سایر کشورها را تقویت کند و از همکاری بین المللی گسترده تری برای خشکاندن ریشه های تروریسم حمایت کند.

حملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئیحملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئیحملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئیحملات نوامبر ۲۰۰۸ در بمبئی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حملات_نوامبر_۲۰۰۸_در_بمبئی

بپرس