حمزه یوسف

پیشنهاد کاربران

شیخ حمزه یوسف ( متولد شده با نام مارک هنسن؛ 1958 ) دانشور آمریکایی در زمینه اسلام و از بنیانگذاران کالج زیتونه است. وی از طرفداران یادگیری کلاسیک در اسلام است و علوم اسلامی و روشهای تدریس کلاسیک را در سراسر جهان ترویج داده است.
...
[مشاهده متن کامل]

وی یکی از امضا کنندگان کلمه مشترکی بین ما و شما، نامه سرگشاده محققان اسلامی به رهبران مسیحی است که خواستار صلح و تفاهم هستند. یوسف همچنین یکی از امضا کنندگان نامه سرگشاده به ابوبکر البغدادی رهبر پیشین داعش بود که اصول تبلیغی این سازمان تروریستی را رد کرد. گاردین از یوسف به عنوان «می توان گفت تأثیرگذارترین دانشور اسلامی غرب» یاد کرده، و مجله نیویورکر نیز او را «شاید تأثیرگذارترین دانشمند اسلامی در جهان غرب» نامیده است. . وی در ۵۰ نفر بالا از ۵۰۰ مؤثرترین مسلمان ( همچنین با عنوان مسلمان ۵۰۰ نیز شناخته می شود ) که سالانه توسط مرکز مطالعات استراتژیک سلطنتی اسلامی در امان، اردن جمع آوری شده است، و تأثیرگذارترین مسلمانان جهان را رتبه بندی می کند، قرار گرفته است.
یوسف با نام مارک هنسن در والا والا، واشینگتن به دنیا آمد. والدینش دو دانشگاهی بودند که در کالج ویتمن کار می کردند و وی در شمال کالیفرنیا بزرگ شد. وی بعنوان یک مسیحی ارتدکس یونانی بزرگ شد و در مدارس مقدماتی در سواحل شرقی و غربی تحصیل کرد. در سال ۱۹۷۷، پس از تجربه نزدیک به مرگ در یک تصادف رانندگی و خواندن قرآن، وی از مسیحیت به اسلام گروید. یوسف دارای نسب ایرلندی، اسکاتلندی و یونانی است.
او و سایر همکاران، مؤسسه زیتونه را در سال ۱۹۹۶ در برکلی، کالیفرنیا، ایالات متحده تأسیس کردند که به احیای روشهای مطالعه سنتی و علوم اسلامی اختصاص یافته است. در اوایل دهه ۲۰۰۰، این دانشگاه بعداً به کالج تبدیل شد و همکاران دیگری به نام های زید شاکر و حاتم بازیان در تثبیت بیشتر مؤسسه زیتونه به او پیوستند. سرانجام، در پاییز سال ۲۰۱۰، این مؤسسه درهای خود را به عنوان کالج زیتونه، کالج ۴ ساله هنرهای آزاد مسلمان، که از اولین نوع خود در ایالات متحده است، باز کرد.
حمزه یوسف در سالهای اخیر درگیر مجادلاتی با موضوعات نژاد، سیاست و انقلابهای عربی بوده است.

حمزه یوسف
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حمزه_یوسف_(دانشور)
حمزه هارون یوسف ( انگلیسی: Humza Haroon Yousaf؛ زادهٔ ۷ آوریل ۱۹۸۵ ) سیاستمدار اسکاتلندی است که به عنوان رهبر حزب ملی اسکاتلند ( SNP ) و وزیر اول اسکاتلند از مارس ۲۰۲۳ خدمت می کند. حمزه یوسف، نخستین رهبر مسلمان یکی از احزاب عمده بریتانیا و جوانترین وزیر اول اسکاتلند به شمار می رود. او پیش از این در کابینه نیکولا استورجن به عنوان وزیر دادگستری از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ و سپس به عنوان وزیر بهداشت از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ عضویت داشت. وی از سال ۲۰۱۶ عضو پارلمان اسکاتلند ( MSP ) برای حوزه انتخابیه گلاسکو پولوک بوده و پیش از آن نیز از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ نماینده منطقه گلاسکو بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

یوسف در خانواده ای از مهاجران پاکستانی در گلاسکو زاده شد. پدر او اصالتاً اهل پاکستان است که در دهه ۱۹۶۰ به اسکاتلند مهاجرت کرد. مادر حمزه یوسف از یک خانواده با تبار شبه قاره هند در کنیا است. حمزه یوسف در دانشگاه گلاسکو در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد.
او پیش از اینکه به عنوان دستیار پارلمانی بشیر احمد، نخستین مسلمانی که در سال ۲۰۰۷ به عضویت پارلمان اسکاتلند انتخاب شد، کار کند. دو سال پس از درگذشت بشیر احمد، یوسف به عنوان دستیار پارلمانی مشغول به کار شد. او از دستیاران پارلمانی الکس سموند و نیکولا استورجن بود. حمزه یوسف پیش از ورود به پارلمان اسکاتلند در سال ۲۰۱۱ در ستاد SNP به عنوان افسر ارتباطات کار می کرد. یوسف که در سال ۲۰۱۲ به عنوان وزیر جوان در سالموند منصوب شد تا سال ۲۰۱۴ به عنوان وزیر امور خارجی و توسعه بین المللی خدمت کرد.
هنگامی که استورجن در سال ۲۰۱۴ وزیر اول شد یوسف پیش از اینکه در سال ۲۰۱۶ به عنوان وزیر ترابری و جزایر منصوب شود به عنوان وزیر اروپا منصوب شد. به عنوان بخشی از تغییر کابینه دولت دوم استورجن در سال ۲۰۱۸ یوسف به عنوان وزیر دادگستری به کابینه ارتقا یافت. او لایحه بحث برانگیز جنایات نفرت انگیز را معرفی کرد. در سال ۲۰۲۱ او در مرحلهٔ بعدی همه گیری کووید ۱۹ به سمت وزیر بهداشت منصوب شد و مسئول بهبودی NHS و همچنین اجرای گستردهٔ برنامه واکسیناسیون بود که در دوره قبلی او آغاز شد. پس از اعلام قصد استورجن برای استعفا از رهبری SNP و وزیر اول اسکاتلند، یوسف در انتخابات رهبری SNP در سال ۲۰۲۳ پیروز شد و کیت فوربس را با اختلاف ۵۲ درصد در مقابل ۴۸ درصد در دومین رای گیری شکست داد.

حمزه یوسف
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حمزه_یوسف_(سیاستمدار)

بپرس