حمد بن خلیفه ال ثانی

پیشنهاد کاربران

حمد بن خلیفه آل ثانی ( به عربی: حمد بن خلیفة آل ثانی ) ( زاده ۱ ژانویه ۱۹۵۲ در دوحه ) امیر کشور قطر از ۲۷ ژوئن ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۱۳ بود. وی در ۲۵ ژوئن این سال قدرت را به طور داوطلبانه به پسرش تمیم بن حمد آل ثانی واگذار کرد. پس از کناره گیری از قدرت، به طور رسمی از شیخ حمد با عنوان «امیر پدر» یاد می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

پدرش خلیفه بن حمد آل ثانی امیر پیشین کشور قطر است. وی تحصیلات مقدماتی را در قطر سپری کرد و بعد به انگلستان رفت و در آکادمی نظامی مشغول تحصیل شد. پس از آن به کشورش بازگشت و در سال ۱۹۷۱ با درجه سرهنگ دومی در نیروهای مسلح قطر به فعالیت پرداخت و فرماندهی گردان یک این کشور به وی واگذار شد.
در سال ۱۹۷۲ زمانی که پدرش، خلیفه بن حمد آل ثانی، قدرت را در قطر به دست گرفت، وی نیز ترفیع مقام یافت و به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح قطر برگزیده شد.
حمد بن خلیفه آل ثانی در سال ۱۹۹۵، زمانی که پدرش در سوئیس بسر می برد، با یک کودتای بدون خونریزی قدرت را از پدرش گرفت و امیر این کشور شد. پس از برکناری پدرش از قدرت، در یک نطق کوتاه تلویزیونی گفت: «از اتفاقی که افتاده خوشحال نیستم، اما کاری بود که باید انجام می شد و من آن را انجام دادم. »
در طول ۱۸ سال زمامداری شیخ حمد، قطر علاوه بر صدور نفت خام، به بزرگ ترین صادرکننده گاز مایع در جهان تبدیل شده و هم اکنون نیز دارای سرمایه گذاری های کلان در سراسر جهان است. وی به خاطر فعال بودنش در عرصه دیپلماسی شهرت زیادی کسب کرده، و بسیاری از رسانه ها به او لقب «هنری کیسینجر عرب» داده اند.
در دوران حکومت او اتفاقات سیاسی و رخدادهای ورزشی بسیاری در قطر شکل گرفتند که از جمله آنها می توان به بازی های آسیایی ۲۰۰۶ قطر، کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۲ سازمان ملل متحد، موافقت نامه دوحه ( بین گروهای رقیب لبنانی ) و موافقت نامه بین گروه های فتح و حماس اشاره کرد. همچنین در دوران او، قطر موفق به کسب میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ شد. او همچنین سازمان سرمایه گذاری قطر و شبکه رسانه ای الجزیره را بنیان نهاد.
شیخ حمد، روز سه شنبه ۴ تیر ۱۳۹۲ ( ٢۵ ژوئن ۲۰۱۳ ) ، در یک سخنرانی که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، به نفع پسرش شیخ تمیم بن حمد، از مقامش کناره گرفت. وی در توجیه تصمیم خود گفت «زمان آن فرا رسیده است تا برگ جدیدی در سیر حرکت ملت ما ورق بخورد و نسل جدیدی با دیدگاه های مبتکرانه خود، عهده دار مسئولیت شود. »

حمد بن خلیفه ال ثانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حمد_بن_خلیفه_آل_ثانی

بپرس