حمام زایمان

دانشنامه عمومی

حمام زایمان[ ۱] که اخیراً به آن جشن سیسمونی هم می گویند مراسم شادی است که به مناسبت به دنیا آمدن نوزاد برپا می شود. این مراسم در بسیاری کشورهای دیگر نیز به همین نام مشهور است. چنین جشنی ممکن است بعد از زایمان یا قبل از آن برگزار شود.
در ایران در گذشته مادر و فرزند را ده روز پس از تولد با مراسم خاصی به حمام عمومی می فرستادند و پس از بازگشت آنها در منزل جشن می گرفتند و از آشنایان پذیرایی می کردند. رسم بود که اگر فرزند پسر بود پلو ماش می پختند و اگر دختر بود باید پلو و عدس تهیه کنند و همراه دیگر غذا ها بر سر سفره حاضر کنند.
اخیرا در برخی از آتلیه ها، نسبت به برگزاری این جشن به نام جشن تعیین جنسیت اقدام می کنند.
عکس حمام زایمان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

حمّام زایمان
نخستین مرتبۀ به حمام رفتنِ زائو، پس از زایمان اول. ریشۀ اعتقادات مردم دربارۀ حمام زایمان را باید در عقاید زردشتی جست، به ویژه، رهنمودهای آمده در کتاب صد در بندهشن راه گشاست. اگر نوزاد پسر باشد (← پسرزائون) زائو را در روز دهم، و اگر دختر باشد در روز هفتم به حمام می برند. شب پیش از حمام سر زائو را با مخلوطی از زرده و سفیدۀ تخم مرغ و نخود خامِ کوبیده و ماشِ بوداده و قهوه و مورْد می آغشتند و می بستند. کمرش را نیز به عسل می آغشتند و خوب می مالیدند و بدان قرصِ کمرِ پودرشدۀ از الک گذشته می پاشیدند. زائو به همراه قابله و دو سه تن از پیرزنان خانواده به حمامی می رفت که از پیش قُرق شده بود. به هنگامِ خروج زائو از خانه، زنان به هلهله و شادی آواز می خواندند. زائو، پس از لِه کردنِ پیازهای به سیخ کشیده (← آل)، درحالی وارد حمام می شد که زنِ اوستا حمّامی با زنان دلاک، دایره و تنبک زنان، اسفند و کندر به آتش می ریختند و به آواز دورباش ـ کورباش می کردند. زائو را پس از مشت و مالی مفصل خوب می شستند و با خوردنِ شیرینی و میوۀ فصل و شربت و قائوت حمام زایمان زائو به سربینه می رفت و با سلام و صلوات و در میان دود اسفند و کندر لباس می پوشید و با همراهانش به خانه بازمی گشت.

پیشنهاد کاربران

بپرس