حق زندگی ازادی و جستجوی خوشبختی

پیشنهاد کاربران

حق زندگی، آزادی و جستجوی خوشبختی ( انگلیسی: Life, Liberty and the pursuit of Happiness ) یک عبارت معروف در اعلامیه استقلال ایالات متحده آمریکا است. این عبارت سه نمونه از حقوق طبیعی و قانونی را بیان می کند. اعلامیه می گوید این حقوق توسط خالق آنها به همه انسان ها داده شده است. مانند سایر اصول اعلامیه استقلال، این عبارت از نظر قانونی الزام آور نیست، اما به طور گسترده به آن ارجاع داده شده است و الهام بخش بنیان های حکومت آمریکا تلقی شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

اعلامیه استقلال ایالات متحده توسط توماس جفرسون تهیه شد و سپس توسط کمیته پنج نفره که متشکل از جفرسون، جان آدامز، بنجامین فرانکلین، راجر شرمن و رابرت آر. لوینگستون بود، ویرایش شد. سپس و برای بار دوم توسط دومین کنگره قاره ای در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶ ویرایش و تصویب شد. بند دوم ماده اول اعلامیه استقلال شامل عبارت «حق زندگی، آزادی و جستجوی خوشبختی» است.
پیش نویس خام اولیهٔ جفرسون در کتابخانه کنگره موجود است، این نسخه توسط جولیان بوید استاد تاریخ برای ایجاد نسخه ای از پیش نویس جفرسون استفاده شد که در آن نوشته شده:
ما این حقایق را مقدس و غیرقابل انکار می دانیم. اینکه همه انسانها برابر و مستقل آفریده شده اند و از آن خلقت برابر، حقوقی ذاتی و غیرقابل انکار به دست می آورند که از جمله آنها حق زندگی و آزادی و جستجوی خوشبختی است.
کمیته پنج نفره پیش نویس جفرسون را ویرایش کرد. این قسمت از نسخهٔ آنها از ویرایش های بعدی توسط کنگره دست نخورده باقی ماند و به شرح زیر است:
ما این حقایق را بدیهی می دانیم، که همه مردمان برابر آفریده شده اند و توسط خالق خود حقوق غیرقابل انکار معینی به آنها عطا شده است، که از جملهٔ آنها می توان به حق زندگی، آزادی و جستجوی خوشبختی اشاره کرد.
تعدادی از منابع احتمالی الهام برای استفاده جفرسون از این عبارت در اعلامیه استقلال شناسایی شده است، اگرچه محققان در مورد میزان تأثیر واقعی هر یک از آنها بر جفرسون بحث می کنند. بیشترین اختلاف نظر بین کسانی است که می گویند این عبارت از جان لاک گرفته شده است و کسانی که این عبارت را به ژان ژاک روسو نسبت می دهند.
در سال ۱۶۸۹، لاک در دو رساله دربارهٔ دولت استدلال کرد که جامعه سیاسی به خاطر حفاظت از «مالکیت» وجود دارد، که او آن را به عنوان «زندگی، آزادی و دارایی» یک شخص تعریف کرد. او در نامه ای در مورد بردباری نوشت که قدرت قاضی محدود به حفظ «منافع مدنی» یک فرد است که او آن را «زندگی، آزادی، سلامتی و تنبلی بدن و داشتن چیزهای ظاهری» توصیف می کند. او در جستاری در خصوص فاهمه بشری اعلام کرد که «بالاترین کمال طبیعت فکری در جستجوی دقیق و مداوم برای شادی واقعی و محکم است». به گفته آن دسته از محققانی که ریشه اندیشه جفرسون را در اندیشه لاک می دانستند، جفرسون «املاک» را با «جستجوی خوشبختی» جایگزین کرد، اگرچه این بدان معنا نیست که منظور جفرسون از «تحقق خوشبختی» عمدتاً یا منحصراً به دارایی است. بر اساس چنین فرضی، اعلامیه استقلال اعلام می کند که دولت اساساً به دلایلی وجود داشته است که لاک ارائه کرده است، و برخی این خط فکری را برای حمایت از مفهوم حکومت محدود گسترش داده اند. جزوه بوستون ( ۱۷۷۲ ) ، اعلامیه و تصمیمات اولین کنگره قاره ای ( ۱۷۷۴ ) ، و اعلامیه حقوق ویرجینیا ( ۱۷۷۶ ) نیز حق زندگی، آزادی و مالکیت را اعلام می کنند.

حق زندگی ازادی و جستجوی خوشبختیحق زندگی ازادی و جستجوی خوشبختی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حق_زندگی،_آزادی_و_جستجوی_خوشبختی

بپرس