حشاشین

لغت نامه دهخدا

حشاشین. [ ح َش ْ شا ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ حَشّاش. چرس کشان.

حشاشین. [ ح َش ْ شا ] ( اِخ ) لقب پیروان حسن صباح و گاه مطلق اسماعیلیان. سبعیان. باطنیان. هفت امامیان. قرمطیان. ملحدان. فاطمیان. اسماعیله. قرامطه. ملاحده. باطنیه. فاطمیة. سبعیة. رجوع به اسماعیلیه شود.

فرهنگ فارسی

(صفت اسم ) جمع حشاش . در حالت نصبی و جری ( در فارسی مراعات این قاعده نکنند ).
لقب پیروان حسن صباح

فرهنگ عمید

فرقه ای از اسماعیلیه که از حسن صباح پیروی کرده و در مواردی حشیش مصرف می کردند.

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

حشاشین فرقه فداییان حسن صباح ( زاده ایران ) بودند که به انها فرشتگان مرگ ، قاتلین می گفتند ،
حَشّاشین یک فرقهٔ نزاریه از شیعیان اسماعیلیه بودند و بنیان گذار آن شخصی بنام حسن صباح به کمک گروه سلیمیان بود. آنها بین سال های ۱۰۹۰ تا ۱۲۷۵ پس از میلاد مسیح در کوهستان های ایران و سوریه زندگی می کردند. در طول آن زمان، آن ها با قتل پنهانی رهبران مسلمان و بعداً مسیحیانی که دشمنان دولت آن ها محسوب می شدند، در سرتاسر خاورمیانه سیاست سختگیرانه ای برای جعل و تزویر اعمال داشتند. واژه امروزی Assassination در انگلیسی به مفهوم ترور از روش آنها برای حذف مخالفینشان سرچشمه گرفته است. نزاریان در اواخر قرن یازدهم پس از بحران جانشینی در خلافت فاطمیان بین نزار بن المستنصر و برادر ناتنی وی، خلیفه احمد مستعلی شکل گرفت. از مورخان معاصر می توان در میان اعراب به ابن قلانسی و عزالدین بن اثیر و در میان ایرانیان به عطاملک جوینی اشاره کرد. دو نفر اول از حشّاشین به عنوان باطنیان یاد می کردند، عنوانی که به طور گسترده توسط خود اسماعیلیان پذیرفته شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

حشاشین در زبان فارسی قدیم به معنی داروفروشان بوده است و چون در منطقه الموت گیاهان دارویی به وفور یافت می شد آنان صادر کننده دارو بوده اند و به آنها حشاشین گفته می شد. حشاشین ( به انگلیسی: Assassin ) نامی است که صلیبیون و اروپائیان قرون وسطایی به باطنی ها در دوران الموت، که گستره حکمرانی شان، ایران و سوریه را به مرکزیت قلعه الموت شامل می شد، استفاده می شود. نام حشاشین توسط صلیبیون از سوریه به اروپا منتقل شده و در شکل های گوناگون ادبیات غربی جنگ های صلیبی، در متون عبری و یونانی به کار رفته است. حشاشین در واقع ( افراد معتقد و پایبند به دین ) نام داشتند که غربی ها آن را سهواً به مشتقی از واژه حشیش نسبت دادند.
باطنی ها یک گروه شیعی مهم بودند، در اروپا سده میانه به اسم «اساسین» معروف شدند. ممکن است این نظریه به وجود بیاید که واژه حشاشین از واژه اساسین گرفته شده باشد در صورتیکه در زمان حسن صباح مسلمانان هنوز با فرنگی ها آن گونه مناسباتی نداشتند که از آنان اصطلاحاتی اقتباس نمایند بنابراین حشاشین از واژه اساسین گرفته نشده بلکه واژه اخیر از طرف فرنگی ها اقتباس گردیده است و حشاشین برخلاف باور عامه و برخی از صاحبنظران به معنی کسانی که حشیش می کشیدند و بعد از آن دست به اعمالی چون قتل می زدند نیست، این نامگذاری از اصطلاح حشاش که خود مشتق از واژه حشیش به معنای داروساز ( گیاه شناسان ) ریشه گرفته است که در قرون چهارم و پنجم خورشیدی در کشورهای اسلامی و به خصوص در ایران دارو فروشان را بنام حشاشین می خواندند و در بعضی از شهرهای بزرگ ایران بازاری به نام بازار حشاشین ( دارو فروشان ) وجود داشت. جنگجویان صلیبی و وقایع نگاران غربی آنها، که در دهه های آغازین قرن ۱۲ م در خاور نزدیک با اعضای این فرقه مذهبی برخورد کرده بودند، این اصطلاح را رواج دادند. اروپایی های سده میانه که از دین اسلام و اعتقادات و اعمال دینی مسلمانان اطلاعی نداشتند، یک سلسله داستان های به هم پیوسته را نیز دربارهٔ کارهای مرموز و سری حشاشین و رهبر آنها، حسن صباح ( که پیرمرد کوهستان می نامیدند ) شایعه ساختند. با گذشت زمان، افسانه حشاشین در روایت مارکوپولو به اوج خود رسید؛ و واژه حشاشین که ریشه آن فراموش شده بود، به عنوان واژه ای معمولی به معنی «آدم کش» وارد زبان انگلیسی شد. در واقع حشاشی ( Assassin ) در زبان انگلیسی به کسی گفته می شود که با اهداف و عقاید خاصی که از نظر خود مثبت است به قتل فردی، یا افرادی مخصوص در جامعه می پردازد. نحوه انجام عملیات فدائیان بدین گونه بود که نقشه ترور یا عملیات مربوط در خفا اما اجرای آن در ملأ عام و گاهی به صورت مخفیانه، و جان فشانی به قصد احتیاط در اطلاعات چاشنی کارشان بود.

حشاشینحشاشینحشاشینحشاشینحشاشین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حشاشین
البته این نظر است فرهنگ فارسی عمید است که گفت این واژه یعنی حشاشین عربی است. شاید اون چیزی که دوستی عزیزی به اسم عَیّار گفت باشه درست تر باشد
واژه حشاشین
معادل ابجد 669
تعداد حروف 6
تلفظ haššāšin
ترکیب ( اسم ) [عربی، جمعِ حشّاش] [قدیمی]
منبع فرهنگ فارسی عمید
در تمام کتب و اسناد و مدارک تاریخی حشاشین و قرمطیان شیعه مذهب و از فرقه ی اسماعیلیه بوده و اصلا زرتشدی نبودند آنها نه برای صلح و دوستی نه برای خوبی نمی جنگیدند. آنها برای اعتقادشان و برای ترور دشمنانشان
...
[مشاهده متن کامل]
می جنگیدند. بر اساس نظر مورخان تاریخ اگر داعش را با حشاشین و قرمطیان مقایسه کنیم داعش کودکی معصوم میان این دو نیست. هرکس مخالف نظر من است می تواند خودش تحقیق و از مورخان گوناگونی بپرسد.

پیج لینک را در اینستاگرام دنبال کنید
حشاشین
منابع• https://instagram.com/khashaushiyan?igshid=YmMyMTA2M2Y=
دوستان عزیز اگر میخواییدحقیقت را درباره حشاشین بدونید فقط به پیج اینساگرامی ایشان بروید zataar_as_69@
و هیچ جای دیگه ای حقیقت گفته نشده حتی معنای حشاشین و تلفظ کردنش رو اشتباه رواج دادند!
تلفظ درستش حَشّاشیَن یا حَشّاشیان هست که این یک نام به زبان ساسانی است که در این زبان سین و شین یکی است ح و خ یکی ست. . معنی حشاشیان میشه نگهبانان مقدس خورشیدی تمام حقایق راجب این فرقه به دروغ در حال پخش بوده نام اصلی فداعی های حسن صباح اساسین نیست اروپایی ها به فداعی ها دادن به تک تک مبارزان سایه عَیّار بودهمانند اسم تک تک افراد در گارد جاویدان کوروش بزرگ لطفا آگاه باشید عزیزان
...
[مشاهده متن کامل]

زنده و پاینده باد عَیّاران

حشاشین
منابع• https://instagram.com/zataar_as_69?igshid=YmMyMTA2M2Y=
داروسازان یا داروفروشان.
به پیروان حسن صباح حشاشین می گفتند. آنها داروهای گیاهی یا دارو های شیمیایی مثل الکل و جوهر بید ( آسپرین ) را به بازار های داروفروشی می فرستاند.
بعضی از تاریخ نویسان اشتباه می کنند و فکر می کنند حشاشین حشیش مصرف می کردند اما حشاشین معنی دیگر می دهد.
...
[مشاهده متن کامل]

اینها دورغ های بوده که خلیفه های عباسی برای جلوگیری از گسترش روز افزون مردم به سوی آنها در نامه ها و رساله ها می گفتند اما اگر حشیش و شراب و بنگ مصرف می نمودند تا این حد دوام نمی آوردند.

حشیش به معنای دارو و حشاشین به معنای دارو گر
حشاشین جمع حشیش هست و در کل به معنی داروساز هست. کلمه ای که بعد ها به اساسین به معنی ادمکش در انگلیسی تبدیل شد
ترد شده - خنگ - اساسین

بپرس