حسینی حائری کاظم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] وی در دهم شعبان سال 1357 هجری قمری در شهر کربلا در خانواده ای اهل علم و از سلالۀ پاک خاندان اهل بیت علیهم السلام دیده به جهان گشود.پدرش سید علی از علما و اساتید حوزه علمیه نجف اشرف بود و مادرش دختر آیت اللّه شیخ محمد رضا فاضل زنی اهل علم و فضل بود.
او را حسینی گویند چرا که نسب شریفش به امام حسین علیه السلام می رسد و حائری گویند چرا که اهل کربلا است و کربلا را حائری می گویند.
متوکل خلیفه عباسی در زمان خلافت خود دستور داد تا راه آب رودخانه فرات را به سوی حرم امام حسین علیه السلام باز نمایند تا به این وسیله قبر آن حضرت را نابود سازد اما به قدرت خداوند آب دور بقعه آن حضرت را فرا گرفته به قبر آن حضرت آسیبی نرساند از این جهت کربلا را حائر نامیدند چرا که آب در اطراف آن سرگردان شد.
آیت الله سید کاظم حسینی حائری تحصیلات خود را از پنج سالگی در محضر مادر فاضل خود آغاز کرد.او خواندن و نوشتن و قرائت قرآن،دعا،زیارت، برخی از رساله های عملیه و تعدادی از کتابهای حدیث مانند«عین الحیاة»علامه مجلسی را از مادر خود فرا گرفت.سپس در محضر پدر دانشمندش، علوم عربی، مکاسب شیخ انصاری و ] آخوند خراسانی را آموخت.پدرش شیوۀ خاصی در درس دادن به او داشت.او از فرزندش می خواست تا هر درسی را خود مطالعه نماید و در جلسه درس ارائه دهد و او اشکالاتش را بر طرف می ساخت.
آیت الله حائری از محضر درس برخی دیگر از اساتید دوره سطح حوزه علمیه نجف اشرف نیز بهره برد.وی در هفده سالگی پس از اتمام دوره سطح در درس خارج فقه و اصول حضرت آیت الله سید محمد شاهرودی شرکت کرد.و چندین دوره خارج اصول و کتابهای متعدد فقهی را از محضر ایشان فرا گرفت.وی بسیار مورد علاقه آیت اللّه شاهرودی استاد خود بود به حدی که آیت الله شاهرودی جواب برخی از استفتائات خود را به ایشان واگذار می کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس