حسین انصاریان

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] حسین انصاریان (متولد۱۳۲۳ش) روحانی شیعه، خطیب و نویسنده اهل ایران است. او قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و اصول کافی را به فارسی ترجمه کرده است. انصاریان آثار متعددی در زمینه های اخلاقی و تربیتی و آشنایی با سیره اهل بیت دارد. از آثار وی تفسیر حکیم، شرح صحیفه سجادیه و شرح کتاب مصباح الشریعه با عنوان عرفان اسلامی است.
انصاریان سخنرانی های متعددی در شهرهای ایران و کشورهای دیگر داشته که متن برخی سخنرانی های او به صورت کتاب چاپ شده است. او در انقلاب اسلامی ایران به عنوان خطیب نقش داشت و در سال ۱۳۵۷ش به دلیل واجب القتل دانستن محمدرضا پهلوی، توسط ساواک دستگیر و به زندان افتاد.
مؤسسه دار العرفان تحت نظر او به نشر آثار او و پاسخ گویی به شبهات دینی می پردازد.

پیشنهاد کاربران

حسین انصاریان ( زادهٔ ۱۸ آبان ۱۳۲۳ ) فرزند محمدباقر، مفسر قرآن، روحانی شیعه و روضه خوان اهل ایران است.
حسین انصاریان زاده ۱۸ آبان ۱۳۲۳ خوانسار، پدرش محمدباقر از خاندان انصاریان و مادرش از سادات مصطفوی آن شهر بود. قبر پدر او در بهشت زهرا است. حسین انصاریان عموی علی انصاریان فوتبالیست و بازیگر فقید ایرانی است.
...
[مشاهده متن کامل]

خانواده او از سه سالگی اش به شهر تهران آمده و در خیابان خراسان ساکن شدند. در شش سالگی به مدرسه برهان رفت. بعد از اتمام کلاس سوم خانواده اش به دلیل مشکلات اقتصادی به خوانسار برگشت. در خوانسار در مدرسه جامعه تعلیمات تحصیل کرد. پس از دو سال تحصیل در خوانسار همراه خانواده به تهران بازگشت. کلاس ششم را در مدرسه برهان خواند. تحصیلات مقدماتی حوزوی ( ادبیات ) را در تهران تحت تعلیم علی اکبر برهان و علی فلسفی امامان جماعت مسجد لرزاده فرا گرفت. سپس راهی قم شد.
قبل از ملبس شدن در ۱۷ سالگی بعد از درس برای شرکت در سخنرانی خمینی در کوچه یخچال قاضی به منزل او می رفت. همزمان به پخش اعلامیه های انقلابی خمینی اقدام می کرد. ساواک او را متهم به دفاع از خمینی کرد. در منبری ( ۲۱ رمضان ) شاه و دولتش را واجب القتل دانست که سحر، ساواک به خانه اش آمده او را دستگیر کرده و چشم بسته به کمیته مشترک بردند. در دوره انقلاب به تبلیغ پرداخته و در زمان جنگ با حضور در جبهه ها تبلیغ می کرد.
انصاریان پس از دورهٔ دبیرستان، راه طلبگی را در پیش گرفت و پس از مشورت با مهدی الهی قمشه ای دروس طلبگی را آغاز کرد.
تحصیلاتش در دو حوزهٔ علمیهٔ تهران و قم بوده است. در تهران ادبیات را آغاز می کند و پس از آن، کتاب معالم الاصول، لمعتین و معالم را نزد علی فلسفی می آموزد. سپس به حوزهٔ علمیهٔ قم مهاجرت می کند. در حوزهٔ علمیهٔ قم به محضر شیخ عباس طهرانی می رسد و با او به تعامل می پردازد. همچنین، در جلسات اخلاقیِ حسین فاطمی شرکت می کند. او در این زمینه می گوید:
«غالب سخنرانی های اخلاقی آیت الله فاطمی همراه با اشک چشم و شور و حال از جانب خود آن مرحوم و شاگردان بود».
سرانجام به دست عباس طهرانی ملبس به لباس روحانیت می شود و تحصیلات خود را اینگونه ادامه می دهد:
رسائل و مکاسب و کفایه را نزد افرادی مانند: مصطفی اعتمادی تبریزی، محمدفاضل لنکرانی، صالحی نجف آبادی و یوسف صانعی فرامی گیرد. پس از اتمام سطوح عالیه وارد مرحله استنباطی فقه و اصول - درس خارج - می گردد. در این قسمت هم نزد افرادی چون: سید محمد محقق داماد، حسینعلی منتظری، ابوالفضل نجفی خوانساری و بالاخص سالیانی، میرزا هاشم آملی علومی فرا می گیرد، که حاصل این برهه از ایام تحصیلی انصاریان، تقریرات فقه و اصول درس میرزا هاشم آملی است که او به رشته تحریر درآورده است.

حسین انصاریانحسین انصاریان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حسین_انصاریان

بپرس