حسام فطرتی

پیشنهاد کاربران

حسام فطرتی ( زاده ۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۰ در شمیران ) طراح، نقاش، کاریکاتوریست و هنرمند مفهومی ایرانی است.
وی فعالیت هایی در حیطه ی نمایشگاه گردانی و پژوهش هنر نیز داشته است و رابطه ی هنر و مهاجرت، یکی از دغدغه های اساسی مشاهده شده در آثار او است. کتاب «هر هنرمندی حق دارد منشور جهانی حقوق بشر را به تصویر بکشد» مجموعه ای از تصویرسازی های او است که توسط نشر «ماه ریز» در سال ۱۳۸۸ به چاپ رسیده است.
...
[مشاهده متن کامل]

ایده های فلسفی و چالش های پیرامون آن ها از درون مایه های آثار او هستند. آثار او غالبا داستان گو ( نریتیو ) اند و در آن ها از کهن الگوها، سمبل ها و کلیشه ها استفاده شده است. یکی از مدیوم های اجرایی مورد علاقه ی او استادکاری کلاسیک است و علت انتخاب این شیوه ی کار، اهمیت مفهوم «روشنگری» در محتوای آثار اوست.
فطرتی بیش از بیست نمایشگاه انفرادی در کشورهای مختلف از جمله ایران، امریکا و استرالیا برپا نموده است.
تجدد، زندگی در جامعه مدرن، مهاجرت و چگونگی بازسازی سنت ها در جامعه جدید، تعدادی از مضامین مورد توجه فطرتی برای خلق آثارش است.
فطرتی پس از گذراندن دوران متوسطه در اوایل دهه هشتاد، کارشناسی ارتباط تصویری را در تهران به پایان رساند و آتلیه شخصی خود را بنیان نهاد. در همین زمان به عنوان کارتونیست و تصویرساز در روزنامه ها و مجلات تهران مانند روزنامه اعتماد ملی، پول و طنز وکاریکاتور همکاری می کرد. آثار ادیتوریال او در این دوره بیشتر بازتاب شرایط روز با زبانی تلخ، سمبلیک و استعاری است.
حسام در سالهای پایانی دهه هشتاد برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به استرالیا مهاجرت کرد و توسط دانشگاه گریفیث بورسیه شد. مهاجرت فطرتی با بحران سوریه و مهاجرت اجباری فوج عظیمی از جنگ زدگان همراه شد که این مقوله تاثیر عمیقی بر کارهای او گذاشت. در چهار مجموعه «کوری» ، «ریشه های قطع شده» ، «ستاره شمالی پیدا نیست» و «انتظار» حسام به مقوله مهاجرت و آرزوها و سختی ها پرداخته است. فطرتی سالهای میانی دهه نود را عمدتاً به پژوهش و فعالیت دانشگاهی گذراند و بخشی از رساله دکترای خود را به پژوهش درباره پناهجویان و نحوه سازگاری آنها با جامعه میزبانشان اختصاص داد.

حسام فطرتیحسام فطرتیحسام فطرتیحسام فطرتیحسام فطرتیحسام فطرتی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حسام_فطرتی

بپرس