حسام الدین عالم شاه

پیشنهاد کاربران

سلطان سر حسام الدین عالم شاه الحاج ابن سلطان علاءالدین سلیمان شاه ( جاوی: سلطان حسام الدین عالم شاه الحاج ابن المرحوم سلطان علاءالدین سلیمان شاه؛ ۱۳ مه ۱۸۹۸–۱ سپتامبر ۱۹۶۰ ) دومین یانگ دی پرتوان آگونگ مالایا از ۱۴ آوریل تا ۱ سپتامبر ۱۹۶۰، و ششمین سلطان سلانگور بین سال های ۱۹۳۸–۱۹۴۲ و ۱۹۴۵–۱۹۶۰ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

وی سومین پسر سلطان علاءالدین سلیمان شاه ابن راجا مودا موسی بود. از بدو تولد او تنگکو عالم شاه نامیده می شد. از آن جا که او دو برادر ناتنی بزرگ تر داشت، انتظار نمی رفت در کسب سلطنت موفق شود.
وی که در کالج مالایی کوالا کنگسر تحصیل کرده بود، در تأسیس انجمن پسران کالج مالایی ( MCOBA ) در سال ۱۹۲۹ نقش اساسی داشت.
سلطان علاءالدین سلیمان شاه فرزندان زیادی داشت، سه پسر اول او به ترتیب زمان تولد، تنگو موسی الدین، تنگکو بدر شاه و تنگکو عالم شاه بودند. دو پسر اول از همسر اول وی، از خاندان سلطنتی کداح بودند. در سال ۱۹۲۰، موسی الدین به عنوان وارث سلطنت تعیین شد.
با این حال، به تحریک نماینده انگلیس، تئودور ساموئل آدامز ( ۱۸۸۵–۱۹۶۱؛ مشغول به کار ۱۹۳۵–۱۹۳۷ ) ، تنگکو موسی الدین به دلیل «رفتار نامناسب» در سال ۱۹۳۴ از مقام وارث سلطنت برکنار گشت. آدامز وی را به قماربازی متهم کرده بود. با این حال، بسیاری از مالایی ها در سلانگور معتقد بودند که دلیل اصلی اخراج تنگکو موسی الدین امتناع وی از اجرای دستورها آدامز بوده است.
در ۲۰ ژوئیه ۱۹۳۶، تنکگو عالم شاه به عنوان وارث سلطنت سلانگور برگزیده گشت.
تنگکو عالم شاه در ۴ آوریل ۱۹۳۸ و چهار روز پس از مرگ پدرش سلطان سلانگور. در ۲۶ ژانویه ۱۹۳۹ وی در کلانگ تاجگذاری کرد. تنگکو موسی الدین شخصاً مدیریت مراسم را بر عهده داشت.
در ۱۵ ژانویه ۱۹۴۲، سرهنگ فوجی یاما، فرماندار نظامی ژاپن در سلانگور، سلطان حسام الدین عالم شاه را به کاخ پادشاهی کوالالامپور احضار کرد. سلطان در مصاحبه ای با سرلشکر میناکی اعتراف کرد که وی در حمایت از انگلیسی ها سخنرانی کرده ولی این کار به اجبار نمایندگان انگلیس انجام شده بود. ژاپنی ها سلطان عالم شاه را برکنار کردند و در نوامبر ۱۹۴۳، تنگکو موسی الدین را به عنوان سلطان موسی غیاث الدین ریاات شاه، بر تخت سلطنت سلانگور نشاندند.
سلطان حسام الدین عالم شاه از همکاری با ژاپنی ها امتناع ورزید و در سال ۱۹۴۳، کمک هزینه ای را که به وی و فرزندانش اعطا شده بود، نپذیرفت.

حسام الدین عالم شاه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حسام‌الدین_عالم_شاه

بپرس