حدود شرعی

پیشنهاد کاربران

حدود، بخشی از قوانین کیفری اسلام است که در برابر کارهای خلاف عفت و اخلاق اسلامی، اعمال می شود، و همچنین در رابطه با سایر جرائمی که بر علیه منافع امت اسلامی مثل افساد فی الارض یا بر علیه حاکمیت مثل بغی انجام می شود اعمال می گردد و کیفر ثابت و مشخصی دارد. موضوع اجرای حدود در زمان غیبت امام عصر، یک بحث جدی فقهی است که اقوال مختلفی دربارهٔ آن وجود دارد. از طرفی برخی فقها، قائل به اجرای مطلق حدود شرعی در زمان غیبت هستند و عده ای دیگر نیز معتقدند که حدود در زمان غیبت جاری نمی شود و صرفاً باید به دست امام معصوم اجرا شود.
...
[مشاهده متن کامل]

به گفتهٔ صاحب جواهر، «حد مجازات خاصی است که به سبب ارتکاب معصیت از ناحیه مکلف به آزار دادن بدن وی تعلق می گیرد و شارع میزان آن را در همهٔ موارد معین کرده است. » بنابراین مجازات های مالی ( مانند کفارات ) گرچه تعیین شده اند ولی از حدود نخواهند بود، چرا که به بدن و آزار بدنی تعلق نمی گیرد.
در باور فقهای اسلامی، تفاوت اساسی حد با قصاص در این است که مجازات های حدی از «حقوق الهی» ( حق الله ) هستند ولی قصاص حق الناس است. به این ترتیب مجازات های حدی عموماً بر اثر توبه ساقط می شوند، به خلاف قصاص که توبه در سقوط آن اثری ندارد، مگر اینکه مورد عفو صاحب حق قرار گیرد.
در مادهٔ ۱۵ قانون مجازات اسلامی ایران حد این گونه تعریف شده است: «حد مجازاتی است که موجب، نوع، میزان و کیفیت اجرای آن در شرع مقدس، تعیین شده است. » حدود و میزان مجازات و کیفیت اجرا و ادلهٔ اثبات حدود در مواد ۶۳ تا ۲۰۳ این قانون بیان شده اند.
در قانون مجازات اسلامی، تخلفاتی که موجب حدود می شود، نام برده شده اند:
• زنا: آمیزش جنسی بین زن و مرد بدون ازدواج
• لواط: آمیزش جنسی مقعدی بین دو مرد
• مساحقه: آلت مالی دو زن
• قذف: نسبت دادن ناروای زنا یا لواط به شخصی با لفظ صریح
• ارتداد: خارج شدن از اسلام
• شرب خمر: نوشیدن مشروبات الکل
• سرقت: دزدی بیش از ربع دینار.
• قطع طریق: راهزنی
حد زنا در اسلام، صد ضربه شلاق است. چنان چه زنا، از زنان و مردان همسردار سرزند، زنای محصن و محصنه نامیده می شود و حد آن مجازات سنگسار است. در قرآن، به مجازات سنگسار اشاره ای نشده است؛ اما در احادیث به تواتر ذکر شده است. کیفر تنها در صورتی اعمال می شود که زنا با اقرار زنا کننده یا با شهادت چهار شاهد مرد یا سه مرد و دو زن، اثبات شود. در فقه شیعه، اگر زن بی شوهری باردار شود مورد حد قرار نمی گیرد؛ اما در برخی مذاهب اهل سنت بارداری زن بی شوهر می تواند بینه زنا محسوب شود و زن مورد محاکمه قرار می گیرد. کیفر پیرمرد و پیرزن همسردار که مرتکب زنا شوند، ابتدا تازیانه خوردن و سپس سنگسار است.

حدود شرعی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حدود_شرعی

بپرس