حجتی بروجردی بهاءالدین

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] بهاءالدین حجتی بروجردی، در سال 1309ق در خانواده ای اهل علم در شهر بروجرد دیده به جهان گشود.
وی از خاندانی اصیل و مشهور به علم و دانش بود. پدرش محمدباقر بروجردی و جدش محمدمهدی بروجردی هر دو از علمای شهر بروجرد بودند. جد بزرگش ملا اسداللّه بروجردی مشهور به «حجت الاسلام» از بزرگ ترین علما و از برجسته ترین فقهای عصر خود بوده است. وی از شاگردان میرزای قمی و از اساتید شیخ مرتضی انصاری بشمار می آید (کرام البررة فی القرن الثالث بعد العشرة، جلد 1، صفحه 128).
بهاءالدین حجتی بروجردی، تحصیلات خود را از همان زادگاه خود شهر بروجرد آغاز کرد. وی علوم مقدماتی مانند صرف و نحو، معانی و بیان و فقه و اصول را نزد پدر بزرگوار خود و دیگر علمای بروجرد فراگرفت. یک سال در درس فقیه بزرگ و اصولی برجسته مرحوم شیخ حسین غروی بروجردی که از شاگردان مشهور علامه مجدد میرزای شیرازی بشمار می آمد، شرکت کرد و از مجلس درس آن دانشمند بزرگ بهره برد. پس از آن در مجلس درس آیت اللّه بروجردی حاضر شد و این حضور تا سال 1364ق؛ یعنی زمان انتقال ایشان به حوزه علمیّه قم و عهده دار شدن مرجعیت و زعامت عامه ایشان ادامه یافت. وی بیش از سه دوره درس خارج اصول را نزد ایشان فراگرفت و در درس های فقه ایشان مانند کتاب طهارت، صلات، زکات، نکاح، طلاق، تجارت، وصیت و دیگر ابواب فقهی شرکت کرد تا آنکه اجازه اجتهاد از آن مرجع بزرگ شیعه دریافت داشت.
بهاءالدین حجتی بروجردی، از علمای بزرگ حوزه های علمیّه بروجرد و قم بشمار می آمد. وی از شاگردان برجسته آیت اللّه بروجردی و از مشاوران علمی نزدیک به ایشان بودند. پس از انتقال آیت اللّه بروجردی به حوزه علمیّه قم و عهده دار شدن مرجعیت و ریاست حوزه، او نیز به درخواست استادش به عنوان یاوری صدیق و مشاوری آگاه برای ایشان از بروجرد به قم آمد. وی از اعضای جلسه تنظیم حواشی آیت اللّه بروجردی بر الالعروة الوثقی بود.
آیت اللّه بروجردی در جلسات درس برای آرا و نظریات وی توجه خاصی مبذول می داشتند و نظریات و دیدگاه های او از ارزش و اعتبار فراوانی در نزد ایشان برخوردار بود.
آیت اللّه شهید مرتضی مطهری درباره ایشان می فرماید:

پیشنهاد کاربران

بپرس