حبس تعلیقی

پیشنهاد کاربران

حبس تعلیقی، به حبسی گفته می شود که قاضی، در شرایطی مجازات حبسی که برای متهم در نظر گرفته شده است را معلق می کندبه این صورت که اگر مجرم، در زمان معینی جرمی مرتکب نشود، محکومیت، در مورد او اجرا نخواهد شد. زندان تعلیقی با حبس تعزیری دارای تفاوت هایی است به عنوان مثال، حبس تعلیقی، فقط شامل درجات سه تا هشت حبس های تعزیری می شود، اما حبس تعزیری، خود، بر هشت درجه می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

مطابق قانون مجازات اسلامی، زمانی که فرد، به مجازات حبس تعزیری محکوم می شود، ممکن است بنا به شرایط موجود و تصمیم قاضی دادگاه، تمام یا بخشی از مجازات، تعلیق شود. بنابراین، زمانی که فردی، طبق قانون، محکوم بوده و مجازات تعیین شده برای او حبس است، اما بنا به تشخیص قاضی، حبس او برای مدتی، معلق شده و اجرا نمی شود، به این وضعیت، حبس تعلیقی می گویند
حبس تعلیقی، در قانون مجازات اسلامی و در ماده 46، این گونه بیان شده است: "در جرائم تعزیری درجه سه تا هشت، دادگاه، می تواند در صورت وجود شرایط مقرر، برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک سوم مجازات می تواند، از دادگاه صادرکننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید. همچنین، محکوم می تواند پس از تحمل یک سوم مجازات، در صورت دارا بودن شرایط قانونی، از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری، تقاضای تعلیق نماید. "

حاکم می تواند با وجود شرایط مقرر در ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی، هرگونه حبسی را همچون حبس بازدارنده و حبس تعزیزی را معلق نماید که به آن حبس تعلیقی گفته می شود. ( رضاجوانشیر )

بپرس