حافظه فلش

دانشنامه عمومی

حافظهٔ ترابرد یا فلش مموری ( به انگلیسی: Flash memory ) ، حافظه غیرفرار ذخیره سازی رایانه ای است که می توان آن را به صورت الکتریکی پاک و دوباره برنامه ریزی کرد. این فناوری عمدتاً در رسانه های جداشدنی مانند یواس بی فلش درایو، کارت های حافظه و درایو حالت جامد استفاده می شود و برای ذخیره سازی عمومی و انتقال داده ها بین رایانه ها و دیگر محصولات دیجیتال به کار می رود. این نوع خاصی از ئی ئیپ رام ( حافظهٔ فقط خواندنی پاک شدنی و قابل برنامه ریزی به صورت الکتریکی ) است که در قطعات بزرگ، پاک و برنامه ریزی شده است. از آنجا که حافظهٔ فلش غیر فرّار است، هیچ نیرویی برای نگه داشتن اطلاعات درون قطعه مورد نیاز نیست. علاوه بر این، این حافظه به ارائه گذاشتن سریع اطلاعات در هر دسترسی ( اگر چه به اندازهٔ حافظه فرّار پویا با دسترسی تصادفی ( دی رَم ) ، که برای حافظه اصلی در رایانه ها به کار می رود سریع نیست ) ولی مقاوم تر از دیسک سخت در برابر شوک حرکتی می باشد.
دو نوع حافظهٔ فلش وجود دارد که برحسب منطق های نَند، نُر نام گذاری شده اند سلول های مستقل حافظهٔ فلش مشخصات درونی مشابهی با دروازهٔ مربوط را نشان می دهند. در حالی که ئی پی رامها باید قبل از نوشته شدن به طور کامل پاک شوند، فلش های نوع نند می توانند هم زمان در بلوک هایی که معمولاً از کّل دستگاه کوچکترند خوانده و نوشته شوند. فلش های نُر به یک کلمهٔ ماشینی تنها ( بایت ) اجازه می دهند بر روی یک محل پاک شده بدون وابستگی نوشته یا خواند شوند. نوع نَند به صورت عمده در کارت های حفظ فلش های یواس بی و درایوهای حالت جامد و محصولات مشابه برای ذخیره معمولی و انتقال داده استفاده می شود. فلش های نَند، نُر معمولاً برای ذخیره پیکر بندی داده ها در بسیاری از محصولات دیجیتالی استفاده می شوند مسئولیتی که در گذشته به وسیلهٔ ئی پی رامها یا حافظهٔ استاتیک باتری دار ممکن می شد. یکی از معایب حافظهٔ فلش تعداد محدود چرخه های خواندن یا نوشتن در یک بلوک خاص است. فلش های نُر و نَند نام خود را از روابط داخلی بین سلول های حافظه شان می گیرند. مشابه دروازهٔ نند، در فلش های نند هم دروازه ها در سری هایی به هم متصل هستند. در یک دروازه نُر ترانزیستورها به طور موازی به هم متصل هستند و مانند آن در فلش نُر سلول ها به طور موازی به خطوط بیت متصل هستند و به همین دلیل است که سلول ها می توانند جداگانه و مستقل، خوانده و برنامه نویسی شوند. [ ۱] در مقایسه با فلش های نُر جایگزین کردن یک ترانزیستور با گروه های سری لینک شده یک سطح آدرس دهی اضافی به آن ها می افزاید. در حالی که فلش های نُر می توانند حافظه را با صفحه و سپس کلمه آدرس دهی کنند. فلش های نَند می توانند آن را با صفحه، کلمه و بیت آدرس دهی کنند.
عکس حافظه فلش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

حافظۀ فلَش (flash memory)
(یا: حافظۀ پایدار؛ حافظۀ سریع) نوعی حافظۀ پایدار که از نظر عملکرد با حافظه (ای ای پی رام) EEPROM مشابه بوده و با قطع جریان برق داده های آن از بین نمی رود اما ساختار آن به صورت بلوکی است. حافظۀ پایدار چون ویژگی بلوکی دارد، معمولاً به جای دیسک های سختدر رایانه های قابل حمل مورد استفاده قرار می گیرد، در این صورت یا در داخل سیستم جای داده می شود و یا مانند یک PC Card در شیار PCMCIA جای می گیرد. جنبه منفی بلوکی بودن حافظۀ پایدار این است که به عنوان حافظۀ اصلی سیستم (رَم) نمی تواند مورد استفاده قرار بگیرد (چون رایانه بایت به بایت در حافظه می نویسد). سازندگان رایانه و تولیدکنندگان نرم افزار نیز از حافظۀ پایدار برای توزیع نرم افزارهای خود استفاده می کنند. امروزه این حافظه ها بسیار ارزان شده اند و از طریق اتصال مستقیم به رایانه (از طریق پورت یو اِس بی۱۱ USB) مورد استفاده وسیع قرار می گیرند.

پیشنهاد کاربران

باید یاد بگیریم که به واژه حافظه یاد بگوییم
به یاد سپردن
از یاد بردن
از یاد رفتن

بپرس