حاشیه علی رساله لاضرر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حاشیة علی رسالة لاضرر (کتاب). «حاشیة علی رسالة لا ضرر»، تالیف عبدالله بن محمد حسن مامقانی، از علمای علم رجال و از فقهای شیعه در قرن چهاردهم و متوفای سال ۱۳۵۱ ق، می باشد.
این کتاب، تعلیقه ای بر کتاب «رسالة فی لا ضرر» شیخ انصاری و اثری ارزش مند برای بحث و تحقیق در مسئله لا ضرر و منبعی خوب برای آشنایی با دیدگاه مؤلف دانشمند آن در این باب و طرح ادله و نظریات ایشان می باشد.

[ویکی فقه] حاشیه علی رساله لاضرر (کتاب). «حاشیة علی رسالة لا ضرر»، تالیف عبدالله بن محمد حسن مامقانی، از علمای علم رجال و از فقهای شیعه در قرن چهاردهم و متوفای سال ۱۳۵۱ ق، می باشد.
این کتاب، تعلیقه ای بر کتاب «رسالة فی لا ضرر» شیخ انصاری و اثری ارزش مند برای بحث و تحقیق در مسئله لا ضرر و منبعی خوب برای آشنایی با دیدگاه مؤلف دانشمند آن در این باب و طرح ادله و نظریات ایشان می باشد.
ساختار
کتاب، در دو بخش تنظیم شده است:۱. بیان معنای قاعده لا ضرر و بیان مدرک آن و حالت آن با ادله ای که در ظاهر با آن معارضند؛ ۲. تنبیه بر امور هفت گانه. مؤلف، با طرح عباراتی از شیخ انصاری با عنوان «قوله طاب ثراه...» ، به سبکی مجتهدانه و علمی به بررسی و شرح و توضیح نظرات وی و طرح دیدگاه و نظریات خود پرداخته است.
گزارش محتوا
نمونه ای از کار محشی:قوله طاب ثراه: «و ینبغی التنبیه علی امور (اه)». قد اهمل (قده) امورا ینبغی التنبیه علیها تکمیلا للفائدة و تتمیما للعائدة؛ الاول: انه لیس فی الکتاب و السنة ما یعارض هذه القاعدة علی وجه الکلیة بحیث یدل علی ثبوت الضرر فی الاحکام علی وجه العموم؛ نعم ربما یوجد فی موارد خاصة ما یکون مخصصا لهذه القاعدة و اما الاحکام المثبتة للتکالیف و ان کانت مشتملة علی الضرر فقد نبه الماتن رحمة الله علیه علی حکومة القاعدة علیها و سنشرحه ان شاءالله تعالی، فلا تعارض بینهما و ذلک لا اشکال فیه و انما الاشکال فی انه قد تقرر فی محله انه اذا کثر التخصیص علی العام اوجب ذلک الوهن فی دلالته و لم یمکن التمسک بعمومه فی ما شک فی اندراجه تحته الا اذا انجبرت دلالته بعمل الاصحاب و لا ریب فی ان الحال فی هذه القاعدة علی هذا المنوال لکثرة ورود التخصیصات علیها...

[ویکی نور] حاشیه علی رساله لا ضرر (مامقانی عبدالله). «حاشیة علی رسالة لا ضرر»، تألیف عبد الله بن محمد حسن مامقانی، از علمای علم رجال و از فقهای شیعه در قرن چهاردهم و متوفای سال 1351ق، می باشد.
این کتاب، تعلیقه ای بر کتاب«رسالة فی لا ضرر» شیخ انصاری و اثری ارزش مند برای بحث و تحقیق در مسئله لا ضرر و منبعی خوب برای آشنایی با دیدگاه مؤلف دانشمند آن در این باب و طرح ادله و نظریات ایشان می باشد.
کتاب، در دو بخش تنظیم شده است:
1. بیان معنای قاعده لا ضرر و بیان مدرک آن و حالت آن با ادله ای که در ظاهر با آن معارضند؛
2. تنبیه بر امور هفت گانه.

پیشنهاد کاربران

بپرس