حادثه افشار

پیشنهاد کاربران

حادثه افشار یا عملیات افشار که از آن با نام کشتار افشار نیز یاد می شود، کشتاری است که در سال ۱۳۷۱ در جریان درگیری های داخلی گروه های مجاهد در کابل، برای کنترل محلهٔ افشار و مناطق مشرف به آن رخ داد. این واقعه از شامگاه ۲۱ بهمن ۱۳۷۱ شروع شد و تا شامگاه ۲۲ بهمن، ادامه داشته است.
...
[مشاهده متن کامل]

این عملیات توسط نیروهای دولت اسلامی افغانستان به فرماندهی احمد شاه مسعود و همچنین برهان الدین ربانی به همراه متحدان آن ها، شبه نظامیان حزب دعوت اسلامی افغانستان به رهبری عبدالرسول سیاف علیه نیروهای حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار و شبه نظامیان حزب وحدت اسلامی افغانستان به رهبری عبدالعلی مزاری در منطقهٔ افشار یکی از مناطق پُرجمعیت در غرب کابل صورت گرفت.
پیش از این عملیات هزاره ها و حزب وحدت به همراه پشتون ها و حزب اسلامی مرتباً اقدام به پرتاب راکت از مواضع خود در منطقهٔ افشار به سوی مناطق پر جمعیت در شمال کابل می کردند. این اقدام آن ها باعث کشتار هزاران غیرنظامی شده بود. این عملیات برای اشغال مواضع و دستگیری رهبران آن ها برنامه ریزی شده بود. طبق گزارش ها نیروهای سیاف دارای عقاید وهابی و تحت حمایت عربستان سعودی بودند.
نیرو های سیاف با همراهی برخی از نیروهای دولتی اقدام به کشتار، تجاوز و شکنجهٔ مردم و تخریب و آتش زدن منازل در افشار کردند. نیروهای جبههٔ مخالف نیز متقابلا دست به چنین اعمالی زدند. حداقل دو تن از ۹ فرمانده میدانی نیروهای دولت اسلامی در آن عملیات، به نام های "انور دنگار" ( که بعدا به طالبان پیوست ) و "ملا عزت"، به صورت مستقیم در این اعمال دست داشتند. گزارش شده که نیروهای سیاف، با شلیک و پرتاب بی رویهٔ موشک، در غارت، سلاخی و قتل هزاران غیرنظامی هزاره، دست داشتند و در یک رویداد، نیروهای دولتی به سوی غیرنظامیان در حال فرار، آتش گشودند. در رویدادی دیگر، نیروهای دولتی، یک غیرنظامی زخمی را نجات داده و به محل امن بردند. همچنین گزارش شد که برخی از فرماندهان میدانی نیروهای دولتی نیز، در حال تلاش برای توقف اقدامات خشونت آمیز بودند.
وزیر دفاع دولت اسلامی، احمد شاه مسعود، در روز دوم، دستور توقف درگیری ها را صادر کرد؛ اما خشونت ها، به ویژه اقداماتی چون تخریب منازل و غارت اموال، همچنان ادامه داشت. مسعود سپس برای دادن آرامش و اطمینان به شیعیان، یک فرماندهٔ شیعه با نام سید حسین انوری را منصوب کرد. مسعود تمامی طرفین درگیری را به آرامش و توقف خشونت فراخواند و پس از آن، کمیته ای با حضور مردم افشار برای بررسی و تحقیق در مورد جنایات انجام شده تشکیل داد. این کمیته، دریافت که تعداد زیادی زن طی درگیری ها ربوده شدند اما تعداد کمی از خانواده ها این موضوع را اعلام کرده بودند.

حادثه افشارحادثه افشار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/حادثه_افشار

بپرس