جیمز واتسون

پیشنهاد کاربران

جیمز دیویی واتسون ( به انگلیسی: James Dewey Watson ) ( زادهٔ ۶ آوریل ۱۹۲۸ میلادی در شیکاگو، ایلینوی ) زیست شناس مولکولی، زیست فیزیک دان، جانورشناس و متخصص علم ژنتیک آمریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۶۲ است.
...
[مشاهده متن کامل]

او به همراه فرانسیس کریک و موریس ویلکینز و روزالیند فرانکلین نقشی مهم در کشف ساختار مولکولی دی ان ای بازی کرد. ماده ای که اساس انتقال موروثی و اطلاعات ژنتیکی در جانداران به نسل های بعدی به شمار می رود. واتسون جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال ۱۹۶۲ میلادی به همراه دو دانشمند دیگر ( کریک و ویلکینز ) دریافت کرد.
او در سن ۱۵ سالگی وارد دانشگاه شیکاگو شد.
جیمز واتسون جایزه نوبل خود را که در سال ۱۹۶۲ به همراه فرانسیس کریک به خاطر کشف ساختار دی ان ای دریافت کرده بود را با قیمت پایه دو و نیم میلیون دلار در یک حراجی به فروش گذاشت، گفته می شود این تصمیم با کاهش درآمد واتسون پس از سخنان نژادپرستانه او در سال ۲۰۰۷، ارتباط دارد.
واتسون در دورهٔ فعالیت خود به عنوان استاد در هاروارد در اعتراضات سیاسی گوناگونی شرکت کرد.
• جنگ ویتنام: در کنار ۱۲ عضو هیئت علمی دانشکده زیست شناسی بیوشیمیایی و مولکولی از جمله یک برنده دیگر نوبل قطعنامه ای برای بازگردانی فوری نیروهای ایالات متحده از ویتنام را صادر کرد.
• گسترش سلاح هسته ای و محیط زیست گرایی: او در ۱۹۷۵ و در سی اُمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما همراه بیش از ۲۰۰۰ دانشمند و مهندس، علیه گسترش سلاح هسته ای بخاطر عدم وجود راه حلی نهایی برای دفع زباله های هسته ای و نیز ناکافی بودن پروسه های امنیتی علیه سرقت تروریستی پلوتونیوم تولیدشده و پیامد آن به خطر افتادن آزادی آمریکایی و امنیت بین المللی، به رئیس جمهور فورد نامه نوشتند.
• واتسون در سال ۲۰۰۷ گفته: «به مخالفی برای جناح چپ تبدیل شدم زیرا آن ها ژنتیک را دوست ندارند، زیرا ژنتیک تأیید می کند که گاهی در زندگی ما شکست می خوریم چون ژن های بدی داریم. آن ها می خواهند دلیل همه شکست ها در زندگی را ناشی از سیستمی شیطانی قلمداد کنند»
واتسون در سال ۲۰۰۷ در مصاحبه ای با روزنامه تایمز گفت: «ذاتاً نسبت به آینده آفریقا بدبین ام» زیرا «تمام سیاست های اجتماعی ما بر اساس این واقعیت بنا شده است که هوش آفریقایی ها هم سطح ماست در حالی که تمام تست ها نشان می دهد که واقعاً اینطور نیست. » او با اشاره به اینکه امیدوار بوده است که همه برابر باشند گفته بود افرادی که با کارکنان سیاهپوست کار می کنند فهمیده اند که این فکر نادرست است. دیدگاه ها و نظرات واتسون توجه و انتقادهایی بیشتر در انگلستان به خود جلب کرد. واتسون عنوان نموده که هدف او برای ترویج دانش است و نه نژادپرستی، اما برخی از آمفی تئاترهای انگلستان حضور وی را لغو نمودند و او در ادامه مجبور به لغو بقیه تور علمی خود شد.

جیمز واتسونجیمز واتسون
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جیمز_واتسون

بپرس