جک فروت ( به انگلیسی: Jackfruit ) درختی است که همراه با انجیرها، توت ها و درخت نان، در خانواده انجیران طبقه بندی شده است. [ ۳] این گیاه، بومی منطقه گهات غربی در جنوب هند، سری لانکا، شرق و جنوب شرق آسیا وجنگل های بارانی کشورهای اندونزی، مالزی و فیلیپین است. [ ۴] [ ۵] [ ۶] [ ۷]
میوه های این درخت، سبزرنگ، آب دار و معطر و از بزرگ ترین میوه های جهان و بزرگ ترین میوه درختی با بیشینه وزن ۴۵ کیلوگرم، هستند. [ ۸] وزن معمول میوه های این درخت به بیش از ۱۸ کیلوگرم و درازای آن ها به بیش از ۶۰ سانتی متر می رسد. [ ۹] یک درخت جک فروت بالغ، به طور معمول، ۲۰۰ میوه و درختان بزرگ تر تا ۵۰۰ میوه به طور سالانه تولید می کنند. [ ۱۰] [ ۱۱] میوه ها، از نوع میوه های مرکب بوده و عموماً، طعمی شیرین داشته و در تهیهٔ دسرها مورد استفاده هستند. [ ۱۲] این میوه ها به صورت پخته یا خام مصرف می شوند. دانه های آن نیز به صورت پخته در مناطق محلی خورده می شوند. [ ۸]
درختی همیشه سبز است، تنهٔ درخت، مستحکم و نسبتاً کوتاه است و شاخه های بالایی، متراکم هستند. این درخت معمولاً ۱۰ تا ۲۰ متر رشد کرده و قطر تنه نیز ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر است. برگ های این درخت براق هستند و ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر طول دارند. [ ۹]
در مناطق گرمسیری رشد می کند و در برابر آفات، بسیار مقاوم است و در درجه حرارت بالا و خشک سالی نیز به حیات خود ادامه می دهد. درخت جک فروت زمانی که بالغ شود، نیاز به مراقبت زیادی ندارد و به رشد خود ادامه می دهد. اما بین دو تا هفت سال طول می کشد تا درخت میوه دهد. مواد مغذی موجود در «جک فروت» می تواند از سرطان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین این میوه به هضم غذا کمک می کند و موجب کاهش کلسترول و تقویت استخوان ها می شود. [ ۱۳]
بخش های قابل مصرف پالپ این میوه، حاوی ۷۴ درصد آب، ۲۳ درصد کربوهیدرات، ۲ درصد پروتئین و ۱ درصد چربی است. [ ۱۴] مواد مغذی موجود در «جک فروت» می تواند از سرطان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین این میوه به هضم غذا کمک می کند و موجب کاهش کلسترول و تقویت استخوان ها می شود. [ ۱۵]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمیوه های این درخت، سبزرنگ، آب دار و معطر و از بزرگ ترین میوه های جهان و بزرگ ترین میوه درختی با بیشینه وزن ۴۵ کیلوگرم، هستند. [ ۸] وزن معمول میوه های این درخت به بیش از ۱۸ کیلوگرم و درازای آن ها به بیش از ۶۰ سانتی متر می رسد. [ ۹] یک درخت جک فروت بالغ، به طور معمول، ۲۰۰ میوه و درختان بزرگ تر تا ۵۰۰ میوه به طور سالانه تولید می کنند. [ ۱۰] [ ۱۱] میوه ها، از نوع میوه های مرکب بوده و عموماً، طعمی شیرین داشته و در تهیهٔ دسرها مورد استفاده هستند. [ ۱۲] این میوه ها به صورت پخته یا خام مصرف می شوند. دانه های آن نیز به صورت پخته در مناطق محلی خورده می شوند. [ ۸]
درختی همیشه سبز است، تنهٔ درخت، مستحکم و نسبتاً کوتاه است و شاخه های بالایی، متراکم هستند. این درخت معمولاً ۱۰ تا ۲۰ متر رشد کرده و قطر تنه نیز ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر است. برگ های این درخت براق هستند و ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر طول دارند. [ ۹]
در مناطق گرمسیری رشد می کند و در برابر آفات، بسیار مقاوم است و در درجه حرارت بالا و خشک سالی نیز به حیات خود ادامه می دهد. درخت جک فروت زمانی که بالغ شود، نیاز به مراقبت زیادی ندارد و به رشد خود ادامه می دهد. اما بین دو تا هفت سال طول می کشد تا درخت میوه دهد. مواد مغذی موجود در «جک فروت» می تواند از سرطان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین این میوه به هضم غذا کمک می کند و موجب کاهش کلسترول و تقویت استخوان ها می شود. [ ۱۳]
بخش های قابل مصرف پالپ این میوه، حاوی ۷۴ درصد آب، ۲۳ درصد کربوهیدرات، ۲ درصد پروتئین و ۱ درصد چربی است. [ ۱۴] مواد مغذی موجود در «جک فروت» می تواند از سرطان جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین این میوه به هضم غذا کمک می کند و موجب کاهش کلسترول و تقویت استخوان ها می شود. [ ۱۵]
wiki: جک فروت