جوهر دودایف

پیشنهاد کاربران

جوهر موسایویچ دودایف ( به چچنی: Dudin Musa - khant Dʒouxar/Дудин Муса - кIант Жовхар ) ( به روسی: Джохар Мусаевич Дудаев ) زاده ۱۵ فوریه ۱۹۴۴ یک ژنرال نیروی هوایی شوروی و یک رهبر چچنی بود که بعدها با تأسیس جمهوری چچن ایچکریا، ریاست جمهوری آن را بر عهده گرفت و ۲۱ آوریل ۱۹۹۶ یا ۲ اردیبهشت سال ۱۳۷۵ در حملهٔ هوایی ارتش روسیه به قتل رسید.
...
[مشاهده متن کامل]

دودایف در روستای یالخوری جمهوری چچن – اینگوش به دنیا آمد. در زمان تولد وی، خانوادهٔ او به همراه بسیاری از چچنی ها مجبور به رفتن به جمهوری شوروی سوسیالیستی قزاقستان شد. پدرش موسی نام داشت و در کودکی او از دنیا رفت. این تبعید، بخشی از برنامهٔ ژوزف استالین بود. او ۱۳ سال را در قزاقستان شوروی سپری کرد. پس از بازگشت چچنی ها و اینگوش ها به چچن در سال ۱۹۵۷، او در مدرسه ای شبانه در رشتهٔ برق در چچن - اینگوشتیا تحصیل کرد. او در سال ۱۹۶۲، پس از دو سال تحصیل در رشته الکترونیک در ولادی قفقاز، وارد مدرسهٔ عالی خلبانی هوانوردی نظامی در تامبوف شد و در سال ۱۹۶۶ از آن فارغ التحصیل شد. دودایف در سال ۱۹۶۸ به حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی پیوست و از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۴ در آکادمی معتبر نیروی هوایی یوری گاگارین تحصیل کرد. او با آلا، شاعر روسی و دختر یک افسر شوروی ازدواج کرد که از او صاحب سه فرزند ( یک دختر و دو پسر ) شد. آلا دودایف در حومهٔ مسکو پایتخت روسیه به دنیا آمده و بعدها مسلمان شد. پسر اول آن ها، آولور دودایف، پسر دوم او، دگی دودایف متولد سال ۱۹۸۳ و دانا دودایف، دختر او متولد سال ۱۹۷۳ میلادی است. اکنون خانوادهٔ دودایف به اروپا پناهنده شده اند.
در سال ۱۹۶۲، دودایف خدمت در نیروی هوایی شوروی را آغاز کرد و در آن جا به درجهٔ سرلشکری رسید و نخستین ژنرال چچنی شد. دودایف در یک واحد بمباران استراتژیک نیروی هوایی شوروی در سیبری و اوکراین خدمت می کرد. او در جنگ شوروی و افغانستان علیه مجاهدین شرکت کرد که به خاطر آن، نشان ستاره سرخ و نشان پرچم سرخ به او اعطا شد. بر اساس گزارش ها، دودایف در سال های ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ در بمب گذاری های غرب افغانستان شرکت کرده بود. بسیاری از مخالفان نظامی و سیاسی او که ایمان و مسلمانی او را زیر سؤال می بردند، اغلب به اقدامات او علیه نیروهای مجاهدین اشاره می کردند. به عنوان مثال، سرگئی استپاشین ادعا کرد که دودایف در بمباران اشباع شرکت داشته است ( اظهاراتی که احتمالاً کینه توزانه بوده است ) . این اتهامات، توسط خود دودایف رد شد. دودایف به طور پیوسته در نیروی هوایی ترقی کرد و در سال ۱۹۸۷ فرماندهی لشکر هوایی بمب افکن سنگین ۳۲۶ دوربرد شوروی در تارتو، استونی را به عهده گرفت و در سال ۱۹۸۷ درجهٔ سرلشکری را به دست آورد. از سال ۱۹۸۷ تا مارس ۱۹۹۰، او در طول پست خود در آن جا فرماندهی بمب افکن های راهبردی دوربرد مجهز به جنگ افزار هسته ای را بر عهده داشت.

جوهر دودایفجوهر دودایفجوهر دودایفجوهر دودایف
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جوهر_دودایف

بپرس