جوش سربار الکتریکی

دانشنامه عمومی

جوش سربار الکتریکی یک فرایند جوش با سرعت بالاست که برای قطعات نازک ( از ۲۵ تا ۳۰۰ میلی متر ) در جهت عمودی ( یا نزدیک به جهت عمودی ) به کار می رود. جوش سربار الکتریکی، از نظر فرایندی بسیار شبیه به جوش گاز الکتریکی ( Electro Gas Welding ) می باشد و تنها جهت جوشکاری آن متفاوت است. [ ۱]
جوشکاری یکی از روش های مهم برای اتصال دائم است. تاکنون از بیش از چهل روش جوشکاری استفاده شده است که عمده ترین آن ها «روش جوش قوس الکتریکی» می باشد؛ که از بین آن ها چند روش متداول زیر بیش از بقیه استفاده می شوند: جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی ( Gas Tungsten Arc Welding/GTAW ) , ( Tungsten Inert Gas/TIG ) جوشکاری پلاسما ( Plasma Arc Welding/PAW ) جوشکاری قوسی با گاز محافظ ( Gas Metal Arc Welding/GMAW ) , ( Metal Inert Gas/MIG ) . [ ۲] جوش قوس کربن ( Carbon Arc Welding/CAW ) شارجوش قوس الکتریکی پودر ( Flux Cored Arc Welding )
بیایید صفحهٔ نازک فلزی را در نظر بگیریم که می خواهیم آن ها را به صورت عمودی در طول لبه هایشان به هم متصل کنیم. برای این کار ابتدا این دو قطعه را به هم نزدیک می کنیم و سپس یک ورق پشتیبان در زیر این دو ورق و بینشان قرار می دهیم. حال دو ورق منحنی شکل مسی را در دو طرف این دو قطعه محکم می کنیم تا تکان نخورد. این دو ورق از دو طرف فضای خالی بین این دو قطعه را پوشش می دهند. در مرحلهٔ بعد به کمک قیفی بزرگ؛ فلاکس الکترود را به صورت ذرات ریز گرانول شکل را در این محفظهٔ احاطه شده بین دو قطعه می ریزیم و سپس قیف را از بالای قطعات برمی داریم.
مادهٔ جوش سربار الکتریکی به دلیل اینکه فضای خالی زیادی را باید پر کند، نمی تواند به صورت الکترودهای جداگانه وجود داشته باشد. بهترین روش آن است که یک حلقهٔ چند متری از مس ( به عنوان مثالی از الکترود ) را از دستگاه نورد رد کرده و از آن مستقیماً به عنوان الکترود استفاده شود. این الکترود به دلیل قطر کمی که دارد درون یک لولهٔ راهنمای مصرف شونده قرار می گیرد.
بعد از مهیا کردن شرایط جوش سربار الکتریکی، یکی از قطعه هایی که می خواهیم متصل به قطعهٔ دیگر شود را به یک قطب از جریان DC وصل می کنیم و قطب دیگر آن را به لولهٔ راهنما ( که دارای تماس با الکترود ) است متصل می کنیم. با برقراری جریان برق مستقیم، مشاهده می شود که بین سیم الکترود مسی و ذرات گرانول، یک قوس التکریکی شکل می گیرد که باعث گرم شدن ذرات گرانول می شود. با وجود پایدار ماندن جریان، قوس الکتریکی رفته رفته ناپدید می شود و مشاهده می شود که تمام ذرات گرانول تبدیل به سربار مذاب ( Molten Slag ) شده اند. [ ۳]
عکس جوش سربار الکتریکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس