جوش بره. [ ب َ رَ / رِ ] ( اِ مرکب )نام آشی است مشهور که آنرا از خمیر به اندام مثلث ومربع طولانی ساخته ، از گوشت و سبزی و مصالح پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر بالای آن ریخته بخورند، و با جیم و بای فارسی ( چوش پره ) آمده است. جوشن بره. ( از برهان ). جوش بیره. ( غیاث اللغات ) : بر سر خوان چو بیابی قدح جوش بره سیخ چوبین برخش زن که بود گل با خار.
بسحاق اطعمه.
فرهنگ فارسی
( اسم ) آشی است که آنرا از خمیر گندم بشکل قطعات مثلث و مربع سازند و از گوشت و سبزی و مصالح دیگر پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر آن ریخته صرف کنند .
فرهنگ معین
(بَ رَ یا رِ ) (اِمر. ) آشی است که آن را از خمیر گندم به شکل قطعات مثلث و مربع سازند و از گوشت و سبزی و مصالح دیگر پر کنند و در آب جوشانند و ماست و کشک بر آن ریخته صرف کنند.