جورج ریتزر

دانشنامه عمومی

جورج ریتزر ( انگلیسی: George Ritzer زادهٔ ۱۹۴۰، نیویورک ) جامعه شناس آمریکایی و استاد ممتاز جامعه شناسی دانشگاه مریلند است.
وی در جامعه دانش آموختگان و معلمان علوم اجتماعی ایران چهرهٔ آشنایی است. البته دلیل این آشنایی، بیشتر از آنکه به نظریات خود ریتزر مربوط باشد، به ترجمه کتاب جامعه شناسی در دوران معاصر ربط پیدا می کند که منبع اصلی بخش نظریه در کنکور کارشناسی ارشد علوم اجتماعی است؛ کتابی جامع در زمینه معرفی مکاتب مختلف جامعه شناسی در عصر حاضر به فارسی ترجمه شده و تا سال ۱۳۹۲ به چاپ هفدهم هم رسیده است. پژوهش های او عمدتاً در حوزه الگوهای مصرف، جهانی شدن، فرانظریه و نظریه اجتماعی پست مدرن است. او استاد دانشگاه مریلند است. اصطلاح مک دونالدیزاسیون از اوست.
جورج ریتزر سال ۱۹۴۰ در خانوادهای از طبقه پایین نیویورک زاده شد. پدرش رانندهٔ تاکسی و مادرش منشی اداره بود.
ریتزر در توصیف خاستگاه اجتماعی اش می گوید مدرک دکترای خود را در ۲۸ سالگی از دانشگاه کرنل دریافت کرد. نداشتن سابقه کافی در رشته جامعه شناسی سبب شد، ریتزر مطالعاتی طولانی را در زمینة جامعه شناسی آغاز کند. پشتکار او چنان بود که در طول دوران تحصیل در درس های جامعه شناسی بیش از ۱۲۰ مقاله با نمرهٔ ممتاز نوشت و با فارغ التحصیلی در سال ۱۹۶۸، به عنوان استادیار در دانشگاه تولین به تدریس مشغول شد. عمده مطالعات جامعه شناسی ریتزر در زمینه الگوهای مصرف، جهانی سازی، روش شناسی و نظریات اجتماعی مدرنیسم و پست مدرنیسم است. ریتزر در جوانی به مدیریت بازرگانی علاقه داشت ولی کمی بعد تمرکز خود را بر حسابداری گذاشت. در سال ۱۹۶۲ از سیتی کالج نیویورک در دورهٔ کارشناسی فارغ التحصیل شد. سپس بار دیگر توانست تحصیلاتش را این بار در مدیریت اجرایی در دانشگاه میشیگان ادامه دهد و در ساعات فراغت، به تفریحات روشنفکرانه ای چون مطالعه رمان های روسی مشغول شود و بحران موشکی کوبا را پیگیری کند. در سال ۱۹۶۴، با فراغت از تحصیل، در کارخانه فورد به عنوان مدیر منابع انسانی مشغول به کار شد ولی محیط کار برایش راحت نبود و نمی توانست ازخودبیگانگی کارگران کارخانه را تحمل کند. به همین دلیل و به خاطر داشتن شوق برای انجام کار خلاقانه، به سوی رشته دیگری در دانشگاه رفت. او این بار برای اخذ مدرک دکترا کوشید.
پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه کرنل در سال ۱۹۶۸، ریتزر انتصابات مختلف دانشگاهی را در دانشگاه های سراسر ایالات متحده و جهان دریافت کرد:[ ۲]
عکس جورج ریتزر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس