جورج ار پرایس

پیشنهاد کاربران

جورج آر پرایس ( انگلیسی: George R. Price؛ ۶ اکتبر ۱۹۲۲ – ۶ ژانویهٔ ۱۹۷۵ ) یک دانشمند شیمی فیزیک و روزنامه نگار علمی اهل ایالات متحده آمریکا بود. پرایس در سال ۱۹۶۷ زادگاهش نیویورک را ترک کرد و در سال ۱۹۶۷ به آزمایشگاه گالتون در لندن رفت و مشغول فعالیت در زمینهٔ زیست شناسی نظری شد. پرایس اغلب برای فرمول بندی معادله قیمت در سال ۱۹۶۷ مورد توجه قرار می گیرد.
...
[مشاهده متن کامل]

در آنجا بود که او سه دستاورد بزرگ علمی داشت: اول، بازتعریف نظریهٔ انتخاب خویشاوندی از ویلیام دی همیلتون با ارایهٔ یک معادله ارزش، دوم، معرفی مفهوم استراتژی پایدار تکاملی ( به کمک جان مینارد اسمیت ) که یکی از مفهوم های پایه ای در نظریه بازی ها است و سوم، نوشتن فرمول قضیه اساسی فیشر در مورد انتخاب طبیعی.
او در اوج تابستان وارد لندن شد. او در طی چند سال نام خود را بر سر زبان ها انداخت. پرایس در لندن زندگی بسیار انفرادی داشت. او هرگز به خصوص اجتماعی نبود، اما اکنون در یک شهر خارجی کاملاً تنها بود. شاید این افکار مربوط به خانواده متروک او بود که پرایس را به کار ویلیام دی همیلتون در مورد انتخاب خویشاوندی کشاند، این ایده که فرگشت می تواند بقای خویشاوندان را بر موفقیت باروری خود در شرایط خاص ترجیح دهد. نظریه انتخاب خویشاوندی همیلتون توضیحی برای چگونگی فرگشت نوع دوستی در خانواده گسترده ارائه می دهد. «خواهرتان را به فرودگاه برانید و مطمئن می شوید که نیمی از ژن هایتان در تعطیلات سالم می روند، اما احتمالاً برای پسر عمویتان ارزش ندارد ساعت ۴ صبح بیدار شوید. » این نقطه عطفی در درک زیست شناسی فرگشتی بود. ناگهان آشکار شد که ژن های ما آنقدر که فکر می کردیم وفادار نیستند. در واقع تا زمانی که کپی هایشان در بدن دیگران باقی بماند، با خوشحالی ما را مرده خواهند دید. ریچارد داوکینز بعداً این ایده را در «ژن خودخواه» رایج کرد و انسان ها را به عنوان «وسایل نقلیه روباتی برنامه ریزی شده کورکورانه برای حفظ مولکول های خودخواه موسوم به ژن» توصیف کرد.
معادله قیمت ( wΔz=Cov ( wi, zi ) +E ( wi, zi ) ) توصیف کاملی از رابطه بین یک صفت ( z ) و تناسب نسبی آن ( w ) است. بخش کوواریانس معادله پرایس ( Cov ( wi, zi ) ) یک توصیف ریاضی از منطق ساده داروینی است. کوواریانس یک معیار ارتباط است، بنابراین اگر شما یک ویژگی دارید که به طور مثبت با برازش مرتبط است، فراوانی آن افزایش می یابد. این فقط یک ترجمه ریاضی از عبارت «بقای شایسته» است.

جورج ار پرایس
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جورج_آر._پرایس

بپرس