جواد اشجعی

دانشنامه عمومی

جواد اشجعی ( ۱۳۲۸ – ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ ) [ ۱] در قم متولد شد، دوران دبیرستان خود را در دبیرستان ماندگار دین و دانش گذراند. مخترع و مبتکر ایرانی و پیشرو در طرح ها و تکنولوژی های سامانه موقعیت یاب جهانی و سامانه ماهواره ای ناوبری جهانی بود که امروزه در سراسر دنیا از آن استفاده می شود. وی بنیانگذار شرکت جواد جی ان اس اس بوده و پس از مدت ها مبارزه بر اثر بیماری کرونا در سال 99 درگذشت.
جواد اشجعی پس از گذراندن دوره لیسانس در رشته فیزیک الکترونیک از دانشگاه تهران، در سال ۱۳۵۱ ایران را ترک کرد و تحصیلات خود را در دانشگاه آیووا ادامه داد و مدرک فوق لیسانس خود را دریافت کرد و دکترا را در سال ۱۳۵۵ اخذ کرد. برای تدریس در دانشگاه و ریاست گروه مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی آریامهر، مرکز کامپیوتر UNIVAC - 100 را تأسیس و مدیریت کرد. او در آنجا اولین آزمایشگاه ریزپردازنده ایرانی را ایجاد کرد. در سال ۱۳۵۷ اشجعی یکی از اولین سامانه های ثبت نام آنلاین و تعاملی دانشجویی را در جهان ایجاد کرد. پس از انقلاب ۱۳۵۷ و آشفتگی های سیاسی، اتفاقاتی افتاد و او مجبور شد در سال ۱۳۶۰ از کشور خارج شود. [ ۲]
او سپس از شرکت تریمبل خارج شد و شرکت اشتک را در سال ۱۳۶۵ راه اندازی نمود. در سال ۱۳۷۷ طی مقاله ای در کنفرانس فنی بین المللی بخش ماهواره ای مؤسسه ناوبری، بحث تلفیق دو سیستم ناوبری جهانی جی پی اس آمریکا و گلوناس روسیه را برای اولین بار مطرح و استفاده کرد. [ ۳] [ ۴] او اختراعات زیادی در آمریکا ثبت کرده است[ ۵] و مرجع بسیاری از مقالات قرار گرفته است. تلفیق داده های منظومه های ماهواره ای توسط او، اکنون مورد استفاده تمام سازندگان گیرنده های ماهواره ای است.
وی به شرکت تریمبل نویگیشن آمریکا پیوست و موفق به ابداع سیستم های دقیق جی پی اس بی نیاز از ساعت اتمی شد. [ ۶] [ ۷] در سال ۱۳۶۲، او به طور فعال در توسعه اولین گیرنده ماهواره ای چهار کاناله تجاری جهان ( Trimble 4000 - S ) شرکت کرد. این گیرنده و نرم افزار آن که به طور کامل توسط اشجعی نوشته شده است و تحولی در توسعه کل صنعت نقشه برداری ایجاد کرده است.
او سهم خود در شرکت اشتک را فروخت و شرکت جواد جی ان اس اس را در سال ۱۳۸۶ راه اندازی نمود. دفتر مرکزی این شرکت در سن خوزه، کالیفرنیا و همچنین یک دفتر تحقیق و توسعه در مسکو، جایی که جواد به طور فزاینده ای بیشتر وقت خود را در آنجا سپری می کرد، قرار داشت. [ ۸]
عکس جواد اشجعی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس