جو کاپیلانو

دانشنامه عمومی

جو کاپیلانو ( به انگلیسی: Joe Capilano ) ( ۱۸۵۰–۱۹۱۰ ) همچنین شناخته شده به نام جو متیاس[ ۱] یکی از رهبران اسکوامیش است که او را سواپولاک ( به انگلیسی: Sahp - luk ) می نامیدند. او سال ها برای احقاق حقوق و حفاظت از سبک زندگی مردم بومی بریتیش کلمبیای کانادا جنگید.
او در سال ۱۹۰۶ همراه با دو تن از رؤسای قبایل دیگر به اتاوا و پس از آن برای دیدار با پادشاه وقت کانادا، ادوارد هفتم، به لندن سفر کرد تا از نیاز اقوام بومی به حل و فصل ادعای ارضی در بریتیش کلمبیا صحبت کند. [ ۲] جو کاپیلانو در سال ۱۹۱۰ در اثر بیماری سل درگذشت. [ ۱]
سواپولاک در سال ۱۸۵۰، زمانی متولد شد که مردم قبیلهٔ اسکوامیش هنوز بر اساس آیین های سنتی شان زندگی می کردند. زندگی او بیانگر تغییرات عظیمی بود که با ورود اروپاییان به سرزمین های قبیله اش در نیمهٔ دوم قرن نوزدهم اتفاق افتاد.
اطلاعات بسیار کمی از سال های اولیهٔ زندگی کپیلانو وجود دارد، اما بدون شک به عنوان پسربچه ای که در قبایل بومی متولدشده، نوجوانی خود را صرف ماهیگیری و شکار کرد و با توجه به رسوم قبیله در دوران نوجوانی در جستجو برای درک روح بزرگ طبیعت مدتی را در جنگل گذراند، اما اتفاقاتی که بعدها رخ داد باعث شد مسیر زندگی معنوی او تغییر کند. با ورود اروپاییان و مبلغان مسیحی به لوئر مین لند در دهه ۱۸۶۰، سواپولاک به شدت تحت تأثیر آموزه های مسیحیت قرار گرفت. او غسل تعمید داده شد و با «مری اگنس لیخولوت» ازدواج کرد. در این زمان او در پایگاهی ویژهٔ مبلغان مسیحی در نورث ونکوور امروزی سکونت داشت و از طریق کار در یک کارخانهٔ الوار نیازهای خانواده اش را تأمین می کرد. او یکی از نخستین کسانی بود که به کار در کارخانه چوب بری مودیویل پرداخت که هنوز هم در منطقه لویر لانزدل شهر نورث ونکوور فعال است. به دلیل قدرت زیادش سفیدپوستان به او لقب «هایاس جو» ( به انگلیسی: Háyas Joe ) داده بودند.
رئیس «لاوا»، یکی از رهبران اصلی اسکوامیش، در سال ۱۸۹۵ از دنیا رفت و هیچ جانشینی برایش وجود نداشت. پس قرعه به نام سواپولاک افتاد تا به عنوان رئیس جدید قبیله انتخاب شود، البته بخش اعظم این انتخاب به دلیل نفوذ «پاول دوریو» مبلغ کاتولیک بود. تعدادی زیادی از افراد بومی که علاقه ای به آموزه های مبلغان مسیحی نداشتند ساکن آن منطقه بودند. دوریو اعتقاد داشت سواپولاک به عنوان یک مسیحی معتقد، فردی تأثیرگذار و البته سخنرانی توانا و خوش ذوق، می تواند مسیحیت را در میان افراد بومی ترویج کند.
عکس جو کاپیلانو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس