جوِ دوسَر (oat)
جوِ دوسَر
نوعی محصول غله ای۱ و گیاهی علفی و یک ساله، از جنس جو دوسر۲ (چاودار)، تیرۀ گندم۳. این گیاه برگ های باریک و بلند و ساقۀ کاهی خشکی دارد. سنبله های گل در اطراف ساقۀ اصلی ایجاد و پس از تشکیل دانه به سمت پائین خم می شوند. جو دوسر کاشته شده۴، یا چاودار معمولی، برای تغذیه انسان و دام تولید می شود. در اروپا، کاشت جو دوسر بعد از کاهش سریع جمعیت اسب ها و همچنین، به سبب استفاده از جو پرمحصول برای غذای حیوانات کم شده است. این جنس در نقاط متفاوتی از ایران دارای هشت گونه و چندین زیرگونه است.cerealGarminaecultivated oat (Avena sativa)
جوِ دوسَر
نوعی محصول غله ای۱ و گیاهی علفی و یک ساله، از جنس جو دوسر۲ (چاودار)، تیرۀ گندم۳. این گیاه برگ های باریک و بلند و ساقۀ کاهی خشکی دارد. سنبله های گل در اطراف ساقۀ اصلی ایجاد و پس از تشکیل دانه به سمت پائین خم می شوند. جو دوسر کاشته شده۴، یا چاودار معمولی، برای تغذیه انسان و دام تولید می شود. در اروپا، کاشت جو دوسر بعد از کاهش سریع جمعیت اسب ها و همچنین، به سبب استفاده از جو پرمحصول برای غذای حیوانات کم شده است. این جنس در نقاط متفاوتی از ایران دارای هشت گونه و چندین زیرگونه است.cerealGarminaecultivated oat (Avena sativa)
wikijoo: جو_دوسر