جهود

/johud/

معنی انگلیسی:
hebrew, israelite, jew, kike, yid

لغت نامه دهخدا

جهود. [ ج ُ ] ( ص ، اِ ) یهود. ( دهار ). یهودی. کلیمی. اسرائیلی :
دگر دین موسی که خوانی جهود
که گوید جز این را نشاید ستود.
فردوسی.
بنگر بچه علم و فضل گشته ست
یعقوب جهود و تو مسلمان.
ناصرخسرو.
خیالت را پرستش ها نمودم
وگر جرمی جز این دارم جهودم.
نظامی.
گر نبارد فضل باران عنایت بر سرم
لابه بر گردون رسانم چون جهود اندر فطیر.
سعدی.
یکی جهود و مسلمان نزاع میکردند
چنانکه خنده گرفت از نزاع ایشانم.
سعدی.
- جهودبازی درآوردن ؛ در ادای مالی تعلل بسیار ورزیدن.
- مثل جهود، مثل جهودخیبری ؛ سخت ترسنده از خون و جز آن.
- امثال :
جهود خون دیده .
جهود دعاش را آورده .
جهود هم خیلی پول دارد.
جهودی هم چنین شده بود.

فرهنگ فارسی

یهود، یهودی، کوشش کننده، زحمت کش
( صفت اسم ) یهود یهودی .

فرهنگ معین

(جُ ) (ص . اِ. ) یهود، یهودی .

فرهنگ عمید

۱. یهود.
۲. (اسم، صفت ) یهودی.

گویش مازنی

/jehood/ یهودی – جهود

دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:یهود

مترادف ها

jew (اسم)
یهودی، جهود

فارسی به عربی

یهودی

پیشنهاد کاربران

Jude و Judin و Juden به ترتیب با تلفظ های یوده ، یودین و یودِن به زبان آلمانی : اولی مذکر ، دومی موئنث و سومی جمع به معنای یهودیان. Jew و Jwes به ترتیب با تلفظ های جو و جوز جمع جو. حرف J در زبان آلمانی یوت تلفظ می شود و در کلمات نقش حرف ی را بازی میکند و در زبان انگلیسی جَی و نقش حرف ج را. لذا این احتمال وجود دارد که مترجمین فارسی زبان به این اختلاف لفظی در این دو زبان توجه کافی به خرج داده نبوده باشند. بهر حال پیشوند جو ریشه در مصدر جوئیدن و پسوند ده همان عدد ۱۰ بوده و می باشد. واژه جهود همان جوده بوده که حرف ه از آخر کلمه برداشته شده و بین حروف جیم و واو قرار گرفته و به یک واژه رمزی تبدیل شده. عنوان قوم یهود به شکل های جهود و جوده در اصل و ریشه دارای دو معنا بوده ؛ یکی خبری به معنای جوینده ده و دیگری امری یا دستوری یعنی ده را بجوی. در همین زمینه تلفظ ریشه ای نام سرزمین کلده به شکل کُل ده و کلدانیان به شکل کُل دانیان بوده به معنای دانیان یا آگاهان به کل. در طول تاریخ تاکنون این حقیقت هنوز کشف نگردیده که منظور از ده چه بوده است. آیا منظور تعداد اعداد یک رقمی از صفر تا نُه ( ۰ تا ۹ ) به تعداد انگشتان دست یا پای افراد انسانی بوده یا ده امر به معروف و نهی از منکر یا ده فرمان موسا ( موسی ) که بعد ها توسط ارسطو فیلسوف طبیعت گرای یونان به ده مقوله یا مفهوم در جهت شناخت هستی و وجود تحول یافته. انسان امروز و آینده چه یهودی و چه مسیحی و چه مسلمان و چه فلسفی و چه عرفانی و چه علمی چه هنری شاید مفید و ثمر بخش باشد که جدی تر از پیشینیان از خود به پرسد که براستی منظور از ده در عنوان قوم یهود به شکل جوده چه بوده و چه می باشد. شاید خدا از این راه به انسان یک پیام ارزشمند داده بوده باشد و انسان تاکنون معنای آن پیام را کشف و فهم و درک نکرده بوده باشد. در همین زمینه لازم به اشاره می دانم که واژه اوستائی خویدوده در اصل و ریشه به معنای ازدواج با محارم نبوده بلکه در میدان های خود شناسی و انسان شناسی ، خطاب به خود و شنونده به معنای 《خود تو ده تائی 》 و واژه آژی دهاک در اصل و ریشه به شکل 《آژی ده اکه 》 به معنای زندگانی های دهگانه آسمانی بوده و نه اژدها یا ضحاک. خیلی از کلمات فارسی یافت میشوند که دارای پسوند ده می باشند مثل گوینده ( گوین ده ) ، بیننده ( بینن ده ) ، شنونده ( شنون ده ) ، بوینده ( بوین ده ) ، لمس کننده ( لمس کنن ده ) ، ماده ( ما ۱۰ ) ، ایده به شکل ای ده مخفف ( این ۱۰ ) که ضمیر دو شخص مفرد این، اشاره به هر فرد انسانی داشته و دارد. واژه های کاتِگوری ، فنومن و نوومن بماند بجای خود که بحث به درازا نکشد. کلمه دهخدا در اصل و ریشه به معنای کدخدا نبوده بلکه به شکل ( ۱۰ خدا ) . در پایان یک سوال خدمت خوانندگان گرامی طرح می نمایم: آیا خود ما ایرانیان در طول تاریخ تاکنون توانسته ایم که معنای خبر یا پیام آسمانی هفت سین را کشف و فهم و درک نمائیم؟
...
[مشاهده متن کامل]

یک بازی سرگرم کننده برای آنانیکه به بازی با حروف و اعداد ( کابلا ) علاقه مندند: نام های آدم و حوا را با حروف لاتین به شکل های Adam و Eva بنویسید و سپس آنها را به دو نام عددی تبدیل کنید و ارقام آن دو نام عددی را جداگانه با هم جمع نمائید و نتیجه را مورد توجه قرار دهید. نتیجه هرکدام عدد ۱۰ خواهد بود.

جهود همون یهودی منظور توهین هم نیست حرف ی احتمالا در گویش وزبان مشخصی وجود نداشته مثل کشور اردن در انگلیسی میشه جردن . . . پروین به عربی میشه بروین . . . چون عربها در زبان عربی و د. الفبای خود پ ندارند . . . پارسی شده فارسی. . . نظر منه و ممکنه غلط باشه
کلمه ای است برابر یهود ولی توهین امیز برای همین ترجیح این است بیشتر انان را به این نام جهود خطاب کنیم HH
تلاش گر
یهودی
جهود:
دکتر فروزان فر در مورد " جهود " می نویسد : ( ( صورت دیگر است از کلمه ی یهود نظیر : ژوزف و یوسف ، ژاکب و یعقوب ) )
" بود شاهی در جهودان ظلم ساز
دشمن عیسی و نصرانی گداز"
( شرح مثنوی شریف، فروزان فر ، بدیع الزمان ، چاپ هشتم ، 1375 . ص 164 )

یهود

بپرس