جنگ هولاکو و برکه

دانشنامه عمومی

جنگ هولاکو و برکه یک نبرد بین دو رهبر مغول، برکه خان از اردوی زرین و هولاکو خان از ایلخانان بود. این جنگ بیشتر در منطقه کوه های قفقاز در دهه ۱۲۶۰ پس از ویرانی بغداد در سال ۱۲۵۸ انجام شد. این جنگ با جنگ داخلی تولی در امپراتوری مغول بین دو عضو خانواده تولی خان، یعنی قوبلای خان و اریق بوقا صورت گرفت، که هر دو ادعای عنوان خاقان را داشتند، هم پوشانی دارد. قوبلای با هولاکو متحد شد، در حالی که اریق بوقا با برکه متحد شده بود. هولاکو برای انتخاب خاقان جدید برای جانشینی منگوقاآن عازم مغولستان شد، اما شکست نبرد عین جالوت از مملوک ها او را مجبور کرد از خاورمیانه عقب نشینی کند. پیروزی ممالیک به برکه جرأت داد تا به ایلخانان حمله کند. جنگ برکه و هولاکو و جنگ داخلی تولی و همچنین جنگ بوقا و قوبلای در پی آن، نقطه ای کلیدی در تجزیه امپراتوری مغول پس از مرگ منگوقاآن، چهارمین خان بزرگ امپراتوری مغول بود.
در سال ۱۲۵۲، برکه به اسلام گروید و در سال ۱۲۵۷ پس از مرگ اولاغچی، قدرت را در اردوی زرین به دست گرفت. او مانند برادرش باتو به خان بزرگ منگوقاآن وفادار بود. هولاکو با اینکه از مسلمان شدن برکه آگاه بود، پس از فتح ایران، بغداد را در سال ۱۲۵۸ ویران کرد، بین النهرین را به امپراتوری مغول اضافه کرد، به سمت شام و سلطان نشین ممالیک پیش روی کرد و جنگ فرسایشی را علیه سلطان نشین ممالیک آغاز کرد. برکه با حمله های هولاکو به سرزمین های اسلامی خشمگین شد و به عنوان یک اقدام مقدماتی، برادرزاده خود نوقای خان را به حمله به لهستان در سال ۱۲۵۹ هدایت کرد تا غنایمی را برای تأمین مالی جنگ جمع آوری کند. چندین شهر لهستان از جمله کراکوف و ساندومیژ غارت شدند. برکه سپس با سلطان سیف الدین قطز مملوک و بعداً سلطان بیبرس مصر ائتلاف کرد.
در همان سال، منگوقاآن در طی یک عملیات نظامی در چین درگذشت. رشیدالدین فضل الله همدانی مورخ مسلمان از برکه خان نقل می کند که در اعتراض به حمله به بغداد به منگوقاآن پیام زیر را فرستاد کرد ( و نمی دانست که منگوقاآن در چین مرده است ) : "او ( هولاکو ) همه شهرهای مسلمانان را غارت کرده است. به یاری الله او را به خاطر این همه خون بی گناه بازخواست خواهم کرد. »
با اینکه برکه مسلمان بود، در ابتدا در برابر ایده مبارزه با هولاکو از برادری مغول مقاومت نشان داد. او گفت: «مغول ها با شمشیر مغول کشته می شوند. اگر متحد بودیم، همه دنیا را فتح می کردیم. » اما وضعیت اقتصادی اردوی زرین در اثر اقدامات ایلخانان، او را به اعلان جهاد کشاند؛ زیرا ایلخانیان ثروت شمال ایران و خواسته های ایلخانان را در چنگ می کشیدند. برای اینکه گروه اردوی زرین به ممالیک برده نفروشند
عکس جنگ هولاکو و برکه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس