جنگ عثمانی و لهستان

دانشنامه عمومی

جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۲۰–۱۶۲۱). جنگ عثمانی و لهستان ( ۱۶۲۰–۱۶۲۱ ) یا اولین جنگ عثمانی و لهستان یا نبرد خوتین، جنگی میان مشترک المنافع لهستان - لیتوانی و امپراتوری عثمانی بر سر کنترل مولدووا بود. پایان این جنگ با عقب نشینی لهستانی ها از ادعایشان در مورد مولدووا همراه بود.
سرحدات و مرزهای دو کشور تا جنگ ۱۶۳۳ - ۱۶۳۴ میلادی به همین شکل باقی ماند.
عکس جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۲۰–۱۶۲۱)

جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۳۳–۱۶۳۴). جنگ عثمانی و لهستان در ۱۶۳۳ - ۱۶۳۴ میلادی یکی از چندین برخورد نظامی میان مشترک المنافع لهستان - لیتوانی و امپراتوری عثمانی بود.
عکس جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۳۳–۱۶۳۴)

جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۷۲–۱۶۷۶). جنگ عثمانی و لهستان ( ۱۶۷۲ - ۱۶۷۶ ) یا جنگ دوم عثمانی و لهستان جنگی میان مشترک المنافع لهستان - لیتوانی و امپراتوری عثمانی بود که در جریان جنگ بزرگ ترکیه رخ داد. این جنگ در ۱۶۷۶ میلادی با عهدنامه زورافنو به پایان رسید و مشترک المنافع لهستان - لیتوانی بخش بزرگی از قلمرو خود در اوکراین را به عثمانی واگذار کرد.
علت جنگ امپراتوری عثمانی و لهستان ۱۶۷۲_۱۶۷۶ میتواند تاثیری از سال ۱۶۶۶ داشته باشد. پِترو دوروشِنکو سرکرده گروه زپوریژیان، قصد داشت تا کنترل اوکراین را به دست آورد اما با شکست از سایر جناح هایی که بر سر کنترل آن منطقه مبارزه می کردند مواجه شد، در تلاش نهایی برای حفظ قدرت خود در اوکراین با سلطان محمد چهارم پیمانی را امضاء کرد که در آن هتمان قزاق دست نشانده امپراتوری عثمانی باشد. [ ۱] :   273 
در این بین، نیروهای پادشاهی مشترک المنافع لهستان - لیتوانی در تلاش بودند تا ناآرامی در اوکراین را سرکوب کنند اما این جنگ چندین دهه ادامه داشت ( قیام خملنیتسکی، سیل ( تاریخ لهستان ) و جنگ روسیه و لهستان ( ۱۶۵۴–۱۶۶۷ ) ) . تاتارها که معمولاً به دنبال جنگ و غارت بودند در سراسر مرزهای این مشترک المنافع یورش می بردند، در تلاش برای سرمایه گذاری بر روی این ضعف، تاتار هاحمله کردند و این بار با قزاق ها تحت رهبری هتمن دوروشنکو متحد شدند. با این حال، آنها توسط نیروهای مشترک المنافع تحت فرماندهی ژان سوم سوبیسکی متوقف شدند، که با اولین حمله آنها را متوفق کردند ( ۱۶۶۶_۱۶۶۷ ) ، و چندین بار آنها را شکست دادند. سرانجام پس ازنبرد پودهاجچه آتش بس به توافق رسید.
در سال ۱۶۷۰، هتمان دوروشنکو تلاش کرد که دوباره نفوذ در اوکراین به دست آورد. در سال ۱۶۷۱ خان کریمه، عادل گیرای، که حامی لهستان بود، توسط سلیم اول گیرای جدید تحت سلطهٔ سلطان امپراتوری عثمانی جایگزین شد. سلیم تحالفی با قزاق های دوروشنکو بشکلید، اما همانند سال های ۱۶۶۶ - ۶۷ نیروهای قزاق - تاتاز دچار شکستی دست خواهید آمد. سلیم سپس نسبت به سلطان عثمانی بیعت خود را تجدید کرده و برای کمک التماس کرد، که سلطان با آن موافقت کرد. بنابراین، یک تقاضای ناقص مرزی به جنگ منظمی در سال ۱۶۷۱ تبدیل شد، زیرا امپراتوری عثمانی حالا آماده بود تا واحدهای منظم خود را به میدان جنگ اعزام کند تا سعی کند که کنترل آن منطقه را برای خود به دست آورد. [ ۲] :   646 
عکس جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۷۲–۱۶۷۶)

جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۸۳–۱۶۹۹). جنگ عثمانی و لهستان ( ۱۶۸۳–۱۶۹۹ ) یا جنگ سوم عثمانی و لهستان یا جنگ اتحاد مقدس به جبهه لهستان در جنگ بزرگ عثمانی اشاره دارد. این جنگ با پیروزی بزرگ ارتش لهستان در نبرد وین به سال ۱۶۸۳ میلادی آغاز شد و با امضای پیمان کارلویتز، که سرزمین های از دست رفته مشترک المنافع لهستان - لیتوانی در جنگ پیشین ( جنگ عثمانی و لهستان ( ۱۶۷۲ - ۱۶۷۶ ) ) را به این دولت بازگرداند، به پایان رسید. این جنگ آخرین برخورد نظامی میان مشترک المنافع لهستان - لیتوانی و امپراتوری عثمانی بود و اگرچه، به شکست عثمانی ها انجامید اما مقدمه و سرآغاز ضعف و زوال هردو دولت شد؛ به خصوص، لهستان - لیتوانی که طی قرن بعد دچار تجزیه از جانب همسایگانش شد.
فهرست زیر تنها شامل نبردهایی است که در جبهه لهستان - لیتوانی رخ داد:
• نبرد وین ( ۱۲ سپتامبر ۱۶۸۳ )
• نبرد پارکانی ( ۷–۹ اکتبر ۱۶۸۳ )
• نبرد یازلووتز ( ۱۶۸۴ )
• نبرد بویانی ( ۱۶۸۵ )
• محاصره کامیانتس ( کامیانتس - پودیلسکیی ) ( ۱۶۸۷ )
• نبرد اسموتریچ ( ۱۶۸۸ )
• نبرد سوچیاوا ( ۱۶۹۱ )
• نبرد تارگو نیامت ( ۱۶۹۱ )
• نبرد هودوف ( ژوئن ۱۶۹۴ )
• نبرد اوستچکو ( ۶ اکتبر ۱۶۹۴ )
• نبرد لووف ( ۱۶۹۵ ) ( لووف )
عکس جنگ عثمانی و لهستان (۱۶۸۳–۱۶۹۹)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس