جنگ تحمیلی

پیشنهاد کاربران

Imposed war
معنی جنگ تحمیلی را می خواستیم که معنیش میشه جنگ ۸ ساله ای که با تجاوز نیروهای صدام به ایران آغاز شد و به ایران تحمیل شد یا بهتره بگم جنگ زوری
جنگ ۸ ساله ای که با تجاوز نیروهای صدام به ایران آغاز شد و به ایران تحمیل شد یا بهتره بگم جنگ زوری hahaha
جنگ ۸ ساله ای که با تجاوز نیروهای صدام به ایران آغاز شد و به ایران تحمیل شد
جنگ اجباری
جنگ زوری
آشوب اجباری
جنگی که بدون خواست خود باشد
جنگی که از طرف کشور عراق به ایران تحمیل شد و این جنگ هشت سال طول کشید
جنگ اجباری کشور عراق و ایران
جنگ اجباری
جنگی که ناخواسته بر ما تحمیل شد
جنگ اجباری ، آشوب اجباری
جنگی که به اجبار آغاز شد
جنگ تحمیلی
اگه میشه جمله با پایداری بسازین من تکلیفمه باید بفرستمش
جنگ تحمیلی:جنگ هشت ساله ای که با تجاوز نیروهای صدام به ایران آغاز شد و به ایران تحمیل شد.
پاسخ کوتاه و مختصر
جنگ زوری
جنگ تحمیلی:جنگ اجباری
جنگی میان کشور عراق و ایران که هشت سالطول کشید
جنگ تحمیلی :جنگی است که حکومت صدام از کشور عراق به مدت هشت سال میهن عزیزمان ایران را مورد حمله قرار داد ولی در پایان بر اثر ایستادگی جوانان دلیر سرزمین ما ناگزیر به عقب نشینی و شکست شد. این جنگ از سال ١٣۵٩تا ١٣۶٧ ادامه داشت.
جنگ تحمیلی : جنگی است که حکومت صدام از کشور عراق به مدت هشت سال میهن عزیزمان ایران را مورد حمله قرار داد ولی در پایان بر اثر ایستادگی جوانان دلیر سرزمین ما ناگزیر به عقب نشینی و شکست شد. این جنگ از سال ١٣۵٩تا ١٣۶٧ ادامه داشت
جنگ اجباری
جنگ زورکی
آشوب
جنگ همیشه گی

جنگی بین دولت عراق و ایران
جنگی میان کشور عراق و ایران که هشت سال میهن عزیزمان ایران را در گیر کرد
جنگ زوری، اجباری

جنگ همیشگی و اجباری عراق
جنگ اجباری
جنگ زورکی
در جنگ بین ایران و عراق علی رغم پشتیبانی قدرت های بزرگ از عراق نه تنها یک وجب از خاک ایران در دست نیروهای عراقی باقی نماند، بلکه عراق به عنوان کشور متجاوز به نظام بین الملل معرفی شد.
تاریخ معاصر ایران همواره در پی بروز هر جنگی، شاهد جدایی بخش هایی از این سرزمین پهناور به دست بیگانگان بوده است. به گونه ای که می توان گفت در دویست سال گذشته، یعنی از زمان �فتحعلی شاه قاجار� به بعد، نزدیک به یک میلیون کیلومتر مربع از خاک ایران جدا شده است. اما علی رغم پشتیبانی قدرت های بزرگ از عراق، روند مذکور در جنگ ایران و عراق ادامه پیدا نکرد و سرفصل جدیدی از تاریخ ایران را در صفحات تاریخی به ثبت رساند. در این جنگ نه تنها یک وجب از خاک ایران در دست نیروهای عراقی باقی نماند، بلکه عراق به عنوان کشور متجاوز به نظام بین الملل معرفی شد. حال در این مقال بر آنیم که با نگاهی به اسناد بیرون آمده از متون تاریخی و وقایع خبری به علل پیدایی و شروع جنگ از جانب عراق با تاکید بر ذهنیت سیاستمداران عراقی بپردازیم.
...
[مشاهده متن کامل]

تاریخچه نزاع
سابقه تاریخی نزاع ایران و عراق را باید میراث نزاع ایران و عثمانی دانست. اختلافات ایران و عثمانی در طول چهار قرن ۱۹۱۴ – ۱۵۱۴م. علی رغم بسته شدن قراردادهای صلح متعدد و همچنین پروتکل های مرزی، همچنان حل نشده ماند و با فروپاشی امپراطوری عثمانی، به دولت تازه استقلال یافته عراق انتقال یافت.
قرارداد الجزایر
با توجه به موقعیت سوق الجیشی خلیج فارس در منطقه و تاثیراتی که به لحاظ سیاسی و اقتصادی و فرهنگی در منطقه داشت و همچنین با توجه به ذخایر عظیم نفتی، این قسمت از نقشه جغرافیایی، در اواخر دهه ۱۹۷۰م. برخی تحلیل گران سیاسی معتقد بودند که خلیج فارس تنها منطقه حیاتی کشمکش بین آمریکا و شوروی است و به همین خاطر این دو قدرت در تلاش برای نفوذ بیشتری در این منطقه هستند. آمریکا با تقویت ایران و شوروی با حمایت از عراق گامهای عمده ای در تحقق این برنامه برداشتند که با توجه به برتری و تسلطی که آمریکا بر ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت از موضع برتری برخوردار بود. آمریکا بر مبنای دکترین "نیکسون"، خواهان حفظ ثبات و امنیت منطقه با تقویت قدرت های منطقه بود که در همین راستا از ایران به عنوان قدرت نظامی و از عربستان به عنوان قدرت اقتصادی حمایت می کرد. پیاده کردن چنین الگوی سیاسی از سوی آمریکا در منطقه، مانع از وقوع بحران های شدید شد و تداوم جریان نفت به سوی غرب را تضمین می نمود. در این موقع ایران به عنوان ژاندارم منطقه، ضامن اصلی ثبات در منطقه بود. در این اوضاع و احوال بود که قراردادی مابین دو کشور ایران و عراق تحت عنوان قرارداد الجزایر منعقد گردید که بر اساس آن مرز مشترک آبی در رودخانه اروند طبق خط تالوگ شناخته شد. انعقاد قرارداد الجزایر در حالی بود که عراق ادعای مالکیت مطلق بر اروند را داشت و این قرارداد، مهر باطلی بر این ادعا به حساب می آمد. پس از این قرارداد مسئولان عراقی با چرخشی محسوس در سیاست خارجی خود، سیاست نزدیکی به کشورهای غربی از جمله اروپای غربی را به منظور تقویت موقعیت سیاسی و نظامی خود در منطقه، در اولویت برنامه های خود قرار دادند که منجر به انعقاد قرادادهای متعدد نظامی شد. فرانسه به عنوان اصلی ترین تامین کننده سلاح های نظامی برای عراق بود.
انقلاب اسلامی ایران
. . .

آشوب و جنگ اجباری
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٦)

بپرس