جنتی احمد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آیت الله احمد جنتی، در سال 1305ش، در روستای لادان از توابع شهرستان اصفهان، در یک خانواده روحانی به دنیا آمد. پدرش، ملا هاشم و جد پدری اش، شیخ احمد، روحانی بوده اند.
ملا هاشم، عالم و ملای لادان به شمار می رفت و به ارشاد و هدایت مردم مشغول بود و نزد مردم از احترام ویژه ای برخوردار بود و در برآوردن نیازهای هم روستایی های خود، از هیچ تلاشی دریغ نمی کرد.
مادر آیت الله جنتی، زنی پارسا و باخدا از روستای لادان به نام «فاطمه» بود. وی زنی خداترس و مؤمن بود که روزها را به یاد خدا و به تلاوت قرآن مشغول بود و به زنان روستا، قرآن می آموخت.
آیت الله جنتی، پس از گذراندن دوران خردسالی، به مکتب خانه رفت، سپس به خواندن و فراگیری دروس حوزه روی آورد. شوق و اشتیاق فراگیری درس و دانش حوزه، باعث شد که احمد هر روز به همراه پدر، مسافت طولانی لادان تا اصفهان را پیاده طی کند و در جلسه درس استادان مبرز حوزه علمیه اصفهان حضور یابد و از خرمن دانش آنها خوشه برچیند.
آیت الله جنتی، در شهر عالم خیز اصفهان، از استادان بزرگی استفاده کرد. وی ادبیات و سطح را نزد استادانی مبرز فراگرفت که عبارت بودند از:
وی سپس راهی حوزه علمیه قم شد و بقیه درس های سطح را نزد استادان مبرز و بزرگ آن حوزه کهن فراگرفت. استادان این دوره او عبارت بودند از:

دانشنامه آزاد فارسی

جَنَّتی، احمد (اصفهان ۱۳۰۵ش)
جَنَّتی، احمد
روحانی انقلابی، از ۱۳۶۹ش عضو شورای مرکزی نمایندگان مقام رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امام جمعۀ موقت تهران و از اواخر ۱۳۵۸ عضو شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران. تحصیلات علوم قدیم و بخشی از دروس حوزوی را در مدرسۀ جده بزرگِ اصفهان گذراند. در ۱۳۲۴ به قم رفت و تحصیلاتش را در مدارس فیضیه و حجتیه دنبال کرد. از ۱۳۴۰ به عنوان مدرس علوم حوزوی، به تدریس اصول فقه، شرح لمعه، رسائل، مکاسب، معالم و کفایه پرداخت و از ۱۳۴۲ در شورای مدیریت مدرسۀ حقانی با دکتر بهشتی همکاری کرد و سال ها مدیریت آن را در کنار آیت الله شهید قدوسی برعهده داشت. از وی آثاری عمدتاً ترجمه منتشر شده است. جنتی در ۱۳۴۵ به جرم فعالیت های ضد رژیم پهلوی دستگیر و ۷۷ روز در زندان قزل قلعه زندانی شد. در ۱۳۵۱ نیز به مدت سه سال به اسدآبادِ همدان تبعید شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی از مقامات بلندپایه نظام جدید بود و ابتدا حاکم شرع شهرهای تهران، اصفهان و اهواز شد. در بهار ۱۳۶۰ به عضویت شورای تبلیغات مدرسۀ عالی شهید مطهری (سپهسالار سابق) درآمد و در همان جا به همراه جمعی دیگر از روحانیان، طرح تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی را ارائه و اجرا کرد. جنتی در ۱۳۶۱ به عنوان نمایندۀ مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری برگزیده شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس