جمشید مشایخی

پیشنهاد کاربران

جمشید مشایخی ( ۶ آذر ۱۳۱۳ – ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ ) بازیگر ایرانی بود. وی برگزیدهٔ ششمین دورهٔ همایش چهره های ماندگار و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. یکی از تماشاخانه های تئاتر خاوران تهران به نام اوست. از مشایخی، در کنار داوود رشیدی، عزت الله انتظامی، محمدعلی کشاورز و علی نصیریان به سبب تأثیرشان در فیلم های ایرانی به عنوان پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران ( پنج تن سینمای ایران ) یاد شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

جمشید مشایخی در ۶ آذر ۱۳۱۳ در محله پارچین تهران متولد شد. او فرزند ارشد خانواده ای ۹ نفره بود. او اصالتاً اهل شهرستان تنکابن در استان مازندران بود.
مشایخی بازیگری را در مدرسه های پارچین آغاز کرد و در نمایش دانش آموزی مناظره شتر و موتور حضور یافت. وی دارای تحصیلات ناتمام در رشتهٔ تئاتر است. وی سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم دولتی آغاز کرد، اولین فعالیت هنری وی بازی در تله تئاتر بعد از سی سال به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بوده است و با ایفای نقش در فیلم کوتاه جلد مار هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت. او حتی به خاطر بازی سینمایی اش برای مدتی از کار تئاتر اخراج شد. در واقع کار حرفه ای خود را از سال ۱۳۴۹ به طور رسمی شروع کرد. بازی جمشید مشایخی در نقش انسان های بی رحم و همچنین نقش های تاریخی همچون «شازده احتجاب»، «کمال الملک» و رضا تفنگچی/خوشنویس در سریال «هزار دستان» نشانگر از توانایی بازیگری اوست. او در سال ۱۳۶۳، بابت بازی در دو فیلم گل های داوودی و کمال الملک، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. از نمایش های مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بود.
مشایخی، در سال ۱۳۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۱۳۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
این مستند مروری بر زندگی نامه جمشید مشایخی است که در سال ۱۳۸۵ به کارگردانی الهام قره خانی و امیر مهرتاش مهدوی با حضور ۶۵ نفر از هنرمندان و با گویندگی پرویز پرستویی تولید شده است. لوح فشرده این اثر توسط مؤسسه رسانه های تصویری روانه بازار شده است. این اثر در دو نمایش عمومی خود مراسم پنجاه سال سایه دوست داشتنی جمشید مشایخی در خانه هنرمندان ایران و جشنواره فیلم شهر در خانه هنرمندان ایران با استقبال روبرو شد.

جمشید مشایخیجمشید مشایخیجمشید مشایخیجمشید مشایخیجمشید مشایخیجمشید مشایخی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جمشید_مشایخی

بپرس