جلیدیه

/jalidiyye/

لغت نامه دهخدا

( جلیدیة ) جلیدیة. [ ج َ دی ْ ی َ ] ( ع ص نسبی ، اِ ) طبقه ای است از طبقات چشم و آن عبارت از عدسی الاستیک چشم است و میان عنبیه و زجاجیه قرار دارد و بوسیله الیافی بجسم هدبی آویزان است. عدسی. رجوع به چشم و بیماریهای آن تألیف دکتر باستان ج 1 ص 3 ببعد شود.

فرهنگ فارسی

عدسی چشم، جسم جامدوغیرحاجب ماورائ بشکل عدسی
( صفت اسم ) جسمی است جامد بشکل عدسی محدب الطرفین شفاف و بی رنگ که در عقب مردم چشم قرار دارد و دارای یک سطح قدامی محدب و یک سطح خلفی میباشد که نسبت بسطح قدامی تحدب بیشتر دارد. وزن عدسی ۲٠ سانتی گرم است و در حالت طبیعی ضخامت آن در مرکز ۴ میلیمتر و قطرش ۱٠ میلیمتر است عدسی چشم .

فرهنگ عمید

جسم جامد و غیرحاجب ماورا به شکل عدس که در قسمت خلفی حدقۀ چشم قرار دارد، عدسی چشم.

پیشنهاد کاربران

رطوبت وسطی است از رطوبات چشم و به جهت آنکه جامد و صاف است به این اسم مسمی شده است، و آن را بردیه نیز گویند. و شکل آن قریب به استداره است و مقدم آنکه شبح مرئیات در آن مرتسم می گردد اندکی هموار است، برای
...
[مشاهده متن کامل]
آنکه اشباح در جزء کبیر مرتسم گردد، و مؤخر آن به طول مایل است تا آنکه در عصب مجوف درست قرار گیرد. و قرار دادن آن در وسط برای آن است که اشراف اجزای چشم است که بینایی به آن بسته است، و باقی اجزا به منزلهٔ خادم این جزوند که بعضی آفت را از آن دور می سازند، و بعضی منفعت به او می رسانند و وسط برای مکان اشرف اولی است، چون حفظ و نگاهداری در آن بیشتر است.

بپرس