جلال الدین فارسی

پیشنهاد کاربران

جلال الدین فارسی ( زاده ۱۳۱۲ در مشهد ) نویسنده و سیاستمدار سابق و نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی در ایران است. وی نخستین نامزد حزب جمهوری اسلامی در اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود که پس از مشخص شدن اصالت افغان وی، جلال الدین از سوی شیخ علی تهرانی، ناچار به کناره گیری شد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در نویسندگی تحت تأثیر محمدتقی شریعتی بود.
در دوران حکومت پهلوی، او مدتی ناظم دبیرستان کمال در محلهٔ نارمک تهران بود، سپس برای یادگیری جنگ چریکی به لبنان رفت. پس از انقلاب اسلامی ایران درسال ۱۳۵۷ به عضویت مجلس خبرگان قانون اساسی و ستاد انقلاب فرهنگی ایران درآمد. وی در سال ۱۳۷۱ خورشیدی، در پی قتل محمدرضا رضاخانی که مخالف شکار وی بود دادگاهی شد.
وی از خانواده ای روحانی و مهاجر از هرات بوده است. مهدی کروبی در پیام نوروزی خود به مناسبت آغاز سال ۱۳۸۹ به او اشاره می کند و او را «جلال الدین افغانی» می نامد.
وی در اوایل سال ۱۳۴۰ و به دنبال بازگشت به ایران دستگیر شد و تا شهریور ۱۳۴۱ در قزل قلعه بود.
این کتاب در سال ۱۳۴۹ شمسی منتشر شد. به دنبال چاپ این کتاب، ساواک در گزارشی توصیه کرد که از انتشار آن جلوگیری شود. نویسنده در این کتاب، روی دو نکته تفکر انقلابی و نظام سیاسی اسلام تأکید داشته است. تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این کتاب ۲۷بار مخفیانه تجدید چاپ شد.
او در دی ماه ۵۷ از طرف سید روح الله خمینی به عنوان نماینده خمینی جهت همکاری با سازمان «الفتح» که به سید روح الله خمینی نامه نوشته و اعلام پشتیبانی و درخواست هماهنگی و همکاری بیشتر کرده بودند، معرفی شد.
«پیامبری و انقلاب»، «پیامبری و جهاد» و «پیامبری و حکومت» عناوین این مجموعهٔ سه جلدی است. این سه گانه که در دهه شصت شمسی منتشر گردیده است ثمرهٔ ده سال تحقیق فارسی بوده است.
فارسی در جریان سفر به سوریه و لبنان در سال ۱۳۴۹ متوجه تأثیرپذیری گروه های مبارز فلسطینی از آموزه های مارکسیستی شد. از همین رو وی کتاب درس هایی دربارهٔ مارکسیسم را تألیف کرد. این کتاب مورد تقدیر سید روح الله خمینی قرار گرفت. این کتاب با عنوان دروس فی المارکسیه به زبان عربی ترجمه شد.
فارسی کتاب امام علی، مشعلی و دژی اثر سلیمان کتّانی نویسنده مسیحی را ترجمه کرده است.

جلال الدین فارسی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/جلال‌الدین_فارسی

بپرس