جلال الدین تبریزی

فرهنگ فارسی

از بزرگان اولیائ است که در غاری در جبال کامرو ساکن بوده است . ابن بطوطه بطوریکه خود مینگارد در حدود سال ۷۴۵ ق . با وی که در آن غار در جبال کامرو سکونت داشته ملاقات کرده است و می گوید : این شیخ صاحب کرامات شهیره و ماثر عظیمه بود .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جلال الدین تبریزی ، از مشایخ سلسله سهروردیه در قرن هفتم است.
وی در تبریز به دنیا آمد. تاریخ تولد و نام پدرش معلوم نیست . گفته شده است که پدرش نیز، مانند خود وی ، مرید بدرالدین ابوسعید تبریزی بود.
جلال الدین پس از وفات پدر به بغداد رفت و مرید شیخ شهاب الدین عمر سهروردی (متوفی ۶۳۳) شد.

علاقه جلال الدین تبریزی به بهاءالدین زکریا مُلتانی
وی به بهاءالدین زکریا مُلتانی ، که از مریدان و خلفای سهروردی بود، علاقه فراوانی داشت ، چنانکه وقتی قرار شد بهاءالدین زکریا برای تبلیغ تعالیم و آرای سهروردی به شبه قاره هند برود، از سهروردی اجازه خواست تا او را همراهی کند.

اختلاف بین بهاءالدین و جلال الدین
بین بهاءالدین و جلال الدین ، وقتی به نیشابور رسیدند، اختلاف افتاد. تذکره نویسان درباره علت اختلاف آنها نقل کرده اند که چون جلال الدین بسیار مشتاق دیدار با مشایخ بود، به دیدار فریدالدین عطار (متوفی ۵۱۲) رفت و بسیار تحت تأثیر وی قرار گرفت تا حدی که همه چیز، حتی مرشد خود، سهروردی ، را فراموش کرد. وقتی این واقعه را برای بهاءالدین زکریا نقل کرد، او از جلال الدین رنجید و مصاحبت با او را ترک کرد و به مُلتان رفت . جلال الدین در خراسان ماند، ولی بعد از مدتی به هند رفت .

سفر جلال الدین به هند
...

پیشنهاد کاربران

بپرس