جفری ارتور

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] جفری آرتور. جفری، آرتور، خاورشناس و قرآن پژوه، به دنیا آمده است. وی کشیش کلیسای مِتُدیست شد و در دانشگاه مِلبورن به تحصیل پرداخت. خدمت سربازی اش را در جنگ جهانی اول (1914 - 1918)، در هند گذراند و هم زمان در آنجا به تدریس در کالج مسیحی شهر مدراس مشغول شد. در 1300ش / 1921، مرکز مطالعات زبان وابسته به هیئت تبشیری آمریکایی در قاهره توسعه یافت و با عنوان مدرسه مطالعات شرقی، زیر نظر دانشگاه آمریکایی قاهره، به فعالیت پرداخت. چارلز واتسون، رئیس این دانشگاه، جفری را به همکاری با این نهاد تازه تأسیس دعوت کرد و این امر به اقامت جفری در قاهره انجامید.
جفری تحصیلات خود را در دانشگاه ادینبورو ادامه داد و در 1308ش / 1929 موفق به اخذ درجه دکتری شد. او در 1317ش / 1938، قاهره را ترک کرد و بقیه عمر خود را در کلمبیا، در سمت رئیس و استاد دانشکده زبان های خاورمیانه و خاور نزدیک در دانشگاه کلمبیا، سپری نمود. وی در 10 مرداد 1338 / 2 اوت 1959 درگذشت.
پژوهش های جفری را، بر اساس موضوع، می توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد: «پژوهش های قرآنی»، «مطالعاتی درباره سیره پیامبر اسلام»، «مقالاتی درباره رابطه اسلام و مسیحیت» و «ترجمه متون اسلامی به انگلیسی».
ظاهراً علاقه مندی جفری به مطالعات قرآنی به سبب معاشرت وی با گوتهلف برگشترسر بوده است. در 1306ش / 1927، برگشترسر و جفری تصمیم به چاپ قرآن گرفتند، حاوی تمام قرائات؛ به این منظور به گردآوری و بررسی نسخه های کهن قرآن، جستجو در کتاب های معتبر قرائات و استخراج قرائات گوناگون قرآنی پرداختند. مرگ برگشترسر در 1312ش / 1933، به انجام رسیدن این طرح را متوقف نمود. مقالاتی که جفری در این دوره و با چنین هدفی تألیف کرده است، عبارتند از: «قرائات ابن مِقْسَم»، «قرائات زید بن علی» و «چند قرائت دیگر زید بن علی». وی در این مقالات به گردآوری برخی قرائات پرداخته است. جفری در ادامه این فعالیت ها، کتاب «المَصاحِف» ابوبکر عبداللّه بن سلیمان سجستانی (متوفی 316) را تصحیح و با مطالبی درباره مَصاحِف کهن مندرج در متون تفسیری، در رساله «منابعی برای تاریخ قرآن» چاپ کرد.
از دیگر مقالات وی «متنی متفاوت از سوره فاتحه» است.
تحقیق دیگر جفری، کتاب «واژگان دخیل در قرآن» است که حاصل نگرش خاص خاورشناسان به قرآن است.

پیشنهاد کاربران

بپرس