جغرافیای گینه

دانشنامه عمومی

گینه کشوری در سواحل غرب آفریقا در ساحل اقیانوس اطلس. این کشور با گینه بیسائو، سنگال، مالی، ساحل عاج، لیبریا و سیرالئون هم مرز است. از غرب نیز به اقیانوس اطلس محدود می شود. مساحت این کشور ۲۴۵٬۸۵۷ کیلومتر مربع و جمعیت آن در حدود ۱۳ میلیون نفر است. پایتخت آن شهر کوناکری است.
گینه به چهار منطقه جغرافیایی تقسیم می شود: گینه دریایی ( گینه سفلی ) : یک دشت ساحلی که از شمال به جنوب در پشت ساحل امتداد یافته است؛ ارتفاعات چراگاهی فوتا جالون ( گینه میانه ) ؛ گرم دشت شمالی ( گینه علیا ) ؛ و یک منطقه جنگلی بارانی در جنوب شرقی ( گینه جنگلی ) .
سه رودخانه اصلی غرب آفریقا، یعنی رودهای گامبیا، نیجر و سنگال، از گینه سرچشمه می گیرند.
اراضی گینه عموماً جلگه ای ساحلی مسطح، و در داخله کشور تپه ای تا کوهستانی است. پست ترین نقطه این کشور اقیانوس اطلس ( ۰ متر ) و بلندترین آن کوه ریچارد - مولارد ( کوه نیمبا ) ( ۱٫۷۵۲ متر ) است.
• گینه سفلی یا گینه دریایی: حدود ۱۸ درصد از خاک گینه را تشکیل می دهد و شهرهای کوناکری، کیندیا، کویا، بوکه٬، دوبریکا، بوفا، فوره کاریا، فریا، تله مله در این منطقه قرار دارند و طایفه سْو سْو بیشتر در این ناحیه زندگی می کنند.
• گینه میانی یا فوتا جالون: این بخش ۲۰ درصد از خاک گینه را شامل شده و فولاها در این محدوده مستقر می باشند. شهرهای مهم این قسمت مامو، دالابا، لابه، توگه، کوبیا، پیتا، للوما، مالی، کوندارا و گاوال می باشد.
• گینه علیا: رودخانه مشهور نیجر از آن می گذرد. حدود ۴۰ درصد از خاک گینه را تشکیل داده و قوم مالینکه در این بخش متمرکز می باشند. شهرهای دابولا، سیگیری، کان کان، دینگیرای، کروسا، فرانا، کیروانی و ماندیانا در این منطقه قرار گرفته اند.
• گینه جنگلی: در جنوب غربی گینه قرار گرفته و ترکیبی از طایفه های مختلف در آن زندگی می کنند. شهرهای زره کوره، بیلا، لولا، ماسانتا، کی سی دوگو، گه که دو و یومو در این محدوده قرار دارند.
منطقه ساحلی گینه و بیشتر سرزمین داخلی دارای آب و هوای گرمسیری است، با فصل بارندگی باران های موسمی از آوریل تا نوامبر، دمای نسبتاً بالا و یکنواخت، بادهای جنوب غربی و رطوبت زیاد. میانگین حداکثر دما در طول سال در پایتخت کشور، کوناکری، ۲۹ درجه سانتی گراد و کمترین آن ۲۳ درجه سانتی گراد است. میانگین بارندگی سالانه در کوناکری ۴۳۰۰ میلی متر است. بخش شمالی گینه علیا دارای فصل بارندگی کوتاهتر و تغییرات دمای روزانه بیشتر است. یک فصل خشک ( از دسامبر تا مه ) با بادهای هارماتان شمال شرقی وجود دارد.
عکس جغرافیای گینهعکس جغرافیای گینه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس