جغرافیای نیجریه

دانشنامه عمومی

نیجریه کشوری در غرب آفریقا است. نیجریه از غرب با جمهوری بنین، از شرق با چاد و کامرون و از شمال با نیجر مرز مشترک دارد. ساحل آن در خلیج گینه در جنوب قرار دارد و از شمال شرقی با دریاچه چاد هم مرز است.
نیجریه از جغرافیای متنوعی برخوردار است، آب و هوای آن از خشک تا مرطوب استوایی متفاوت است. با این حال، متنوع ترین ویژگی نیجریه مردم آن است. صدها زبان در این کشور صحبت می شود، از جمله یوروبا، ایگبو، فولا، هاوسا، ادو، ایبیبیو، تیو و انگلیسی. نیجریه را اغلب «غول آفریقا» می نامند. این نام از وسعت سرزمین، تنوع مردمان و زبان ها، جمعیت عظیم ( پرشمارترین در آفریقا ) و نفت و سایر منابع طبیعی آن ناشی شده است. این کشور دارای منابع طبیعی فراوان، به ویژه ذخایر زیادی از نفت و گاز طبیعی است.
نیجریه وصله ای از مناطق متمایز، از جمله بیابان ها، دشت ها، باتلاق ها، کوه ها و جنگل های مه گرفته است. از ویژگی های جغرافیایی قابل توجه در نیجریه می توان به ارتفاعات آداماوا، فلات مامبیلا، فلات جوس، فلات اوبودو، رود نیجر، رود بنو و دلتای نیجر اشاره کرد.
این کشور دارای یکی از بزرگ ترین شبکه های رودخانه ای در جهان است، از جمله دلتای نیجر، سومین دلتای بزرگ روی زمین در این کشور قرار دارد. بیشتر مناطق نیجریه پوشیده از دشت و گرم دشتاست. این علفزارهای گرمسیری تا جایی که چشم می بیند گسترش می یابد و در اینجا و آنجا درختان و بوته هایی در آن دیده می شود. دشت های جنوب غربی محل زندگی مردم یوروبا است، که هزاران سال است در آنجا زندگی می کنند.
پایتخت کشور در سال ۱۹۷۶ از لاگوس به آبوجا منتقل شد. اما لاگوس همچنان جایگاه خود را به عنوان شهر تجاری و صنعتی پیشرو کشور حفظ کرده است.
عکس جغرافیای نیجریهعکس جغرافیای نیجریه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس