جغرافیای مراکش

دانشنامه عمومی

مراکش کشوری در گوشهٔ شمال غربی آفریقا است که در حاشیه جنوبی قاره اروپا واقع شده است. تنگه جبل الطارق، مراکش را با یک آبراههٔ ۱۳ کیلومتری از اسپانیا جدا می کند. مراکش از غرب با اقیانوس اطلس شمالی و از سمت شمال با غرب دریای مدیترانه همسایه است. این کشور با الجزایر و منطقه مورد مناقشه صحرای غربی هم هم مرز است. مراکش تنها کشور آفریقایی است که هم با اقیانوس اطلس و هم در کنار دریای مدیترانه ساحل دارد. خط ساحلی مراکش در امتداد اقیانوس اطلس شمالی و دریای مدیترانه ۱۸۳۵ کیلومتر است.
مراکش ۴۴۶۳۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. صحرای غربی مورد ادعای مراکش نیز حدود ۲۶۶۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. مساحت مراکش، بدون احتساب قلمرو صحرای غربی که تحت کنترل مراکش قرار گرفته، کمی بزرگتر از ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده است. [ ۱] مرزهای زمینی مراکش ۲۰۱۷٫۹ کیلومتر است که شامل ۱۵۵۹ کیلومتر مرز با الجزایر و ۴۴۳ کیلومتر مرز با صحرای غربی است.
دو منطقه کوچک سئوتا و ملیلیه که متعلق به اسپانیا هستند، در سواحل شمالی مراکش واقع شده اند. مراکش با در سئوتا ۶٫۳ کیلومتر و با ملیلیه ۹٫۶ کیلومتر مرز مشترک دارد. مراکش مالکیت اسپانیا بر چندین منطقه تحت کنترل اسپانیا در سواحل مدیترانه ای آفریقا، به ویژه سئوتا و ملیلیه را به رسمیت نمی شناسد.
مراکش مدعی صحرای غربی نیز هست و از سال ۱۹۷۹ این سرزمین را به عنوان قلمرو خود اداره می کند، اگرچه دادگاه بین المللی دادگستری در سال ۱۹۷۵ حکم داد که مراکش هیچ ادعای مشروعی نسبت به صحرای غربی ندارد. آتش بس بین مراکش و جنبش استقلال طلب جبهه پولیساریو تحت حمایت الجزایر در صحرای غربی از سپتامبر ۱۹۹۱ اجرایی شده است، اما همه پرسی تعیین سرنوشت تحت حمایت سازمان ملل هرگز برگزار نشده است و مذاکرات دوره ای برای حل و فصل این وضعیت ادامه دارد.
سرزمین مراکش عمدتاً کوهستانی است و بلندی های این کشور به طور میانگین حدود ۸۰۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار دارند. چهار رشته کوه بر ناهمواری های مراکش تسلط دارند و کشور را به سه منطقه جغرافیایی تقسیم می کنند.
دو زنجیره از کوه ها شرق مراکش را از مراکش اطلسی جدا می کنند: کوه های ریف در شمال حایلی را در امتداد خط ساحلی مدیترانه تشکیل می دهند، در حالی که کوه های اطلس مانعی در سراسر مرکز کشور ایجاد می کنند. این دو بخش از کشور توسط راه گذر باریک تازه در شمال شرقی و همچنین با جاده هایی که مسیرهای سنتی قدیمی تری را دنبال می کنند، به هم متصل می شوند. رشته های اطلس و ریف در دوره های پالئوژن و نئوژن ( بین ۶۵ تا ۲٫۶ میلیون سال پیش ) در اثر چین خوردگی و بالا آمدن رسوب هایی که در دریای تتیس انباشته شده بود، تشکیل شدند. تتیس در آن زمان با کرانه های شمالی آفریقا همسایه بود. [ ۲]
عکس جغرافیای مراکشعکس جغرافیای مراکشعکس جغرافیای مراکشعکس جغرافیای مراکش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس