جغرافیای مالاوی

دانشنامه عمومی

مالاوی یک کشور محصور در خشکی در جنوب شرقی آفریقا است که بین عرض های جغرافیایی ۹ و ۱۸ درجه جنوبی و طول های جغرافیایی ۳۲ و ۳۶ درجه شرقی واقع شده است.
مالاوی یک نوار زمینی باریک را بین زامبیا و موزامبیک اشغال می کند و در جنوب، در امتداد دره رودخانه شایر به داخل موزامبیک ادامه می یابد. در شمال و شمال شرق نیز با تانزانیا مرز مشترک دارد. مالاوی از شمال به جنوب حدود ۸۴۰ کیلومتر امتداد دارد و عرض آن از ۱۰ تا ۱۶۰ کیلومتر متغیر است.
آب و هوای مالاوی در مناطق کم ارتفاع در جنوب کشور گرم و در ارتفاعات شمالی معتدل است. مالاوی از طریق راه آهن به بندرهای ناکالا و بیرا در موزامبیک متصل می شود.
دره کافتی بزرگ از شمال به جنوب این کشور را طی می کند. دریاچه مالاوی ( دریاچه نیاسا ) در دره این شکاف بزرگ زمینی قرار دارد و بیش از سه چهارم مرز شرقی مالاوی را تشکیل می دهد. دریاچه مالاوی، بیش از یک پنجم مساحت کل کشور را تشکیل می دهد. کناره دریاچه مالاوی مملو از مرداب و تالاب است. دریاچه مالاوی، دوازدهمین دریاچه بزرگ آب شیرین در جهان است. [ ۱]
رودخانه شایر از انتهای جنوبی دریاچه به پایین دره کافتی می رود تا در جنوب به رودخانه زامبزی در موزامبیک بپیوندد. فلات و کوه ها در شرق و غرب دره کافتی واقع شده اند. فلات نییکا در غرب دریاچه مالاوی در شمال این کشور واقع شده است.
بلندی های شایر در جنوب مالاوی، شرق دره کافتی و رودخانه شایر و جنوب دریاچه مالاوی قرار دارند. در این بلندی ها، کوه های زومبا ( ۲٬۱۳۴ متر ) و مولانجه جا گرفته اند. بلندترین نقطه مالاوی قله ساپیتوا است که در کوهستان مولانجه واقع شده و ۳۰۰۲ متر ارتفاع دارد.
مالاوی دارای دو مکان ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است. پارک ملی دریاچه مالاوی اولین بار در سال ۱۹۸۴ و منطقه هنر صحره ای چونگونی در سال ۲۰۰۶ فهرست شد. بیشتر مردم مالاوی به امور کشاورزی و معیشتی مشغول هستند.
پایتخت این کشور شهر لیلونگوه با ۶۴۶ هزار نفر می باشد. مساحت مالاوی ۱۱۸٫۴۸۴ کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود ۱۹ میلیون نفر می باشد. مالاوی از کوچک ترین کشورهای آفریقا است.
شهر بلانتایر پایتخت تجاری مالاوی است که در حدود ۳۵۰ کیلومتری جنوب شهر لیلنگوه پایتخت سیاسی این کشور قرار دارد.
آب و هوای مالاوی به طور کلی گرمسیری است. در بخشی از کشور، ارتفاعات آب و هوای استوایی را تعدیل می کند. بین ماه های نوامبر و آوریل دمای هوا بالا و با باران های استوایی و رعد و برق همراه است، در اواخر ماه مارس توفان ها به اوج خود می رسند. پس از ماه مارس، بارندگی به سرعت کاهش می یابد و از ماه مه تا سپتامبر مه های پرآب از بلندی ها به داخل فلات ها شناور می شوند، در این ماه ها تقریباً هیچ بارندگی رخ نمی دهد. [ ۲]
عکس جغرافیای مالاویعکس جغرافیای مالاویعکس جغرافیای مالاویعکس جغرافیای مالاویعکس جغرافیای مالاویعکس جغرافیای مالاوی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس