جغرافیای حافظ ابرو

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] جغرافیای حافظ ابرو اثر فارسی شهاب الدین عبداللّه بن لطف اللّه بن عبدالرشید، مشهور به حافظ ابرو، مورخ قرن نهم هجری، در زمینه جغرافیا و گوشه ای از تاریخ ایران و برخی از بلاد اسلامی است.
در سال 817ق، یک کتاب جغرافیای عربی به دست شاهرخ رسید و حافظ ابرو که از قبل تصمیم داشت کتابی در این زمینه تألیف کند، پیشنهاد کرد آن را به فارسی برگرداند و با استفاده از منابع دیگر آن را تکمیل نمود.
کتاب برای اطلاع از نام و نشان و مضمون بعضی آثاری که از منابع نویسنده بوده و اینک در دست نیست، بسیار مهم است.
کتاب با مقدمه مؤلف در بیان سبب تألیف کتاب، آغاز و مطالب در سه جزء و هر جزء در چندین بخش تدوین شده است.
در برخی موارد منابع مورد استفاده مؤلف ذکر نشده، ولی از سبک تنظیم مطالب معلوم می شود که وی از آثار مکتب کلاسیک بلخی اصطخری بهره گرفته است. وی در کتاب خود پس از توصیف پدیده های طبیعی جهان اسلام، شرح سرزمین عربستان را آغاز کرده و سپس به شرح ممالک اسلامی پرداخته است که از مغرب آغاز و به بلاد کرمان ختم می شود.

[ویکی فقه] جغرافیای حافظ ابرو (کتاب). «جغرافیای حافظ ابرو» اثر فارسی شهاب الدین عبدالله بن لطف الله بن عبدالرشید، مشهور به حافظ ابرو، مورخ قرن نهم هجری، در زمینه جغرافیا و گوشه ای از تاریخ ایران و برخی از بلاد اسلامی است.
در سال ۸۱۷ ق، یک کتاب جغرافیای عربی به دست شاهرخ رسید و حافظ ابرو که از قبل تصمیم داشت کتابی در این زمینه تالیف کند، پیشنهاد کرد آن را به فارسی برگرداند و با استفاده از منابع دیگر آن را تکمیل نمود.کتاب برای اطلاع از نام و نشان و مضمون بعضی آثاری که از منابع نویسنده بوده و اینک در دست نیست، بسیار مهم است.
ساختار
کتاب با مقدمه مؤلف در بیان سبب تالیف کتاب، آغاز و مطالب در سه جزء و هر جزء در چندین بخش تدوین شده است.در برخی موارد منابع مورد استفاده مؤلف ذکر نشده، ولی از سبک تنظیم مطالب معلوم می شود که وی از آثار مکتب کلاسیک بلخی اصطخری بهره گرفته است. وی در کتاب خود پس از توصیف پدیده های طبیعی جهان اسلام، شرح سرزمین عربستان را آغاز کرده و سپس به شرح ممالک اسلامی پرداخته است که از مغرب آغاز و به بلاد کرمان ختم می شود.
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس