جغرافیای حاره ای ( انگلیسی: Tropical geography ) به مطالعه مکان ها و افراد در مناطق حاره ای اشاره دارد. زمانی که جغرافیای حاره ای برای اولین بار به عنوان یک رشته مطرح شد، ارتباط نزدیکی با امپریالیسم و گسترش استعمار امپراتوری های استعماری اروپایی داشت، زیرا دانشمندان مشارکت کننده تمایل داشتند مکان های حاره ای را به عنوان «بدوی» و مردم را «غیر متمدن» و «فرودست» نشان دهند. طیف وسیعی از موضوعات در اواخر قرن ۱۸ تا اوایل قرن ۲۰ در زمینه جغرافیای حاره ای مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که مواردی مانند جانورشناسی، اقلیم شناسی، ژئومورفولوژی، اقتصاد و مطالعات فرهنگی را در بر می گیرد.
این رشته در حال حاضر بیشتر با عنوان جغرافیای توسعه شناخته می شود، زیرا از دهه ۱۹۵۰میلادی، مستعمره سازی با توسعه اقتصادی به عنوان محرک اصلی ایدئولوژیک تعاملات بین المللی و جهانی جایگزین شده است. امروزه، بسیاری از پژوهشگران به استفاده از اصطلاح جغرافیای حاره ای برای مخالفت با جبر نهفته در این واژه و بیگانه سازی کشورهای مناطق حاره و ساکنان آن ها ادامه می دهند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین رشته در حال حاضر بیشتر با عنوان جغرافیای توسعه شناخته می شود، زیرا از دهه ۱۹۵۰میلادی، مستعمره سازی با توسعه اقتصادی به عنوان محرک اصلی ایدئولوژیک تعاملات بین المللی و جهانی جایگزین شده است. امروزه، بسیاری از پژوهشگران به استفاده از اصطلاح جغرافیای حاره ای برای مخالفت با جبر نهفته در این واژه و بیگانه سازی کشورهای مناطق حاره و ساکنان آن ها ادامه می دهند.
wiki: جغرافیای حاره ای