جغرافیای اریتره

دانشنامه عمومی

اِریترِه کشوری است در شاخ آفریقا. این کشور از شمال شرقی و شرق با دریای سرخ، از غرب و شمال غرب با سودان، از جنوب با اتیوپی و از جنوب شرقی با جیبوتی هم مرز است. مساحت اریتره ۱۱۷٬۶۰۰ کیلومتر مربع است که ۱۰۱٬۰۰۰ کیلومتر مربع آن خشکی و ۱۶٬۶۰۰ کیلومتر مربع آن آب است.
این کشور دارای یک فلات مرکزی بلند است که بلندای آن از ۱۸۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا متغیر است. یک دشت ساحلی، زمین های پست در غرب کشور و حدود ۳۵۰ جزیره، باقی مانده سطح کشور اریتره را تشکیل می دهد.
خط ساحلی اریتره که حاشیه شمال شرقی کشور را تشکیل می دهد، تقریباً هزار کیلومتر از دماغه قصر، در شمال، تا باب المندب ادامه می یابد و دریای سرخ را از خلیج عدن در جنوب جدا می کند. ارتفاعات مرکزی اریتره، یک نوار باریک از اراضی در محور شمالی - جنوبی در وسط کشور است واقع در ارتفاع دو هزار متر از سطح دریا که در اصل بخش شمال غرب فلات اتیوپی را تشکیل می دهد.
بلندترین نقطه کشور کوه امبا سویرا است، در ارتفاع ۳۰۱۳ متر. پست ترین نقطه کشور نیز محلی در نزدیکی دریاچه کولول است که ۷۵ پایین تر از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است. آب های ارتفاعات اریتره توسط چهار رودخانه اصلی و نهرهای متعدد تخلیه می شود. دو رودخانه، گش و تکزه، به سمت غرب به سودان سرازیر می شوند. رودخانه تکزه ( که ساتیت هم نامیده می شود ) شاخه اصلی رودخانه اتبارا است که در نهایت به رود نیل می پیوندد.
آب و هوای اریتره با ناهمواری های متنوع و موقعیت آن در مناطق گرمسیری شکل می گیرد. تنوع چشم اندازها و وجود پستی و بلندی های زیاد در اریتره منجر به تنوع آب و هوایی در سراسر کشور شده است. ارتفاعات در طول سال دارای آب و هوای معتدل هستند. آب و هوای بیشتر مناطق دشتی خشک و نیمه خشک است. توزیع بارندگی و انواع پوشش گیاهی در سراسر کشور به طور قابل توجهی متفاوت است.
آب و هوای اریتره بر اساس تفاوت های فصلی و ارتفاعی متفاوت است. بر اساس تغییرات درجه حرارت، اریتره را می توان به سه منطقه عمده تقسیم کرد: یک منطقه معتدل، یک منطقه نیمه گرمسیری و یک منطقه گرمسیری. اریتره را می توان از نظر اقلیمی نیز به سه منطقه مهم تقسیم کرد: ارتفاعات مرکزی، منطقه ساحلی و مناطق پست غربی. هر کدام از این منطقه ها الگوی آب و هوایی متفاوتی دارند.
بر اساس سامانه طبقه بندی اقلیمی کوپن، اریتره دارای آب و هوای گرم نیمه خشک ( BSh ) یا آب و هوای بیابانی گرم ( BWh ) است، اگرچه درجه حرارت در بالاترین ارتفاعات بسیار تعدیل می شود. در ارتفاعات مرکزی، گرمترین ماه معمولاً از مه تا ژوئن با حداکثر دمای ۲۷ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است. زمستان بین دسامبر و فوریه است و کمترین میزان دما در آن در شب است که می تواند نزدیک به نقطه انجماد باشد.
عکس جغرافیای اریترهعکس جغرافیای اریترهعکس جغرافیای اریتره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس