جغرافیای اتحاد قمر

دانشنامه عمومی

کشور اتحاد قُمُر شامل چهار جزیره اصلی است که در امتداد یک محور شمال غربی - جنوب شرقی در انتهای شمالی کانال موزامبیک، بین موزامبیک و جزیره ماداگاسکار قرار گرفته اند. این جزایر که هنوز به طور گسترده با نام فرانسوی خود شناخته می شوند، به طور رسمی توسط دولت قمر با نام های سواحلی خود خوانده می شوند. این جزایر عبارتند از گراند کومور ( نجازیدجا ) ، موهِلی ( موالی ) ، آنژوان ( نزوانی ) و مایوت ( ماهوره ) هستند. ( نام های در پرانتز نام های سواحلی جزایر است ) . فاصله جزیره ها از یکدیگر، در کنار کمبود امکانات بندری خوب، ترابری و ارتباطات را با مشکل مواجه می کند. گراند کومور حدود ۲۰۰ کیلومتر از مایوت، چهل کیلومتر از موهلی، و هشتاد کیلومتر از گراند کومور فاصله دارد. جزایر قمر آفتابی هستند.
مساحت این جزایر ۲۲۳۶ کیلومتر مربع ( شامل مایوت ) است و ادعای آب های سرزمینی آن ۳۲۰ کیلومتر مربع است. کوه کارتالا ( ۲۳۱۶ متر ) در گراند کومور یک آتشفشان فعال است. از ۱۷ تا ۱۹ آوریل ۲۰۰۵، این آتشفشان شروع به پرتاب خاکستر و گاز کرد و بیش از ۱۰ هزار نفر را مجبور به فرار کرد. قمر در داخل صفحه سومالی واقع شده است.
تخریب و فرسایش خاک ناشی از کشت محصولات در شیب ها بدون ایوان بندی مناسب و جنگل زدایی از مسائل زیست محیطی کنونی در اتحاد قمر است.
گراند کومور بزرگترین جزیره در این گروه از جزایر است که شصت و هفت کیلومتر طول و بیست و هفت کیلومتر عرض دارد و مساحت آن ۱۱۴۶ کیلومتر مربع است. این جزیره که از چهار جزیره در مجمع الجزایر دیرتر پدید آمده است، منشأ آتشفشانی نیز دارد. دو آتشفشان برجسته ترین ویژگی های توپوگرافی جزیره را تشکیل می دهند: لاگریل در شمال، با ارتفاع ۱۰۰۰ متر، خاموش شده و تا حد زیادی فرسایش یافته است. کارتالا در جنوب، با ارتفاع ۲۳۶۱ متر، آخرین بار در سال ۱۹۷۷ فوران کرد. فلاتی به ارتفاع متوسط ۶۰۰ تا ۷۰۰ متر این دو کوه را به هم متصل می کند. از آنجایی که گراند کومور از نظر زمین شناسی جزیره ای نسبتاً جدید است، خاک آن نازک و صخره ای است و نمی تواند آب را در خود نگه دارد. در نتیجه، آب حاصل از بارندگی شدید جزیره باید در مخازنی ذخیره شود. هیچ صخره مرجانی در امتداد ساحل وجود ندارد و جزیره فاقد بندر خوبی برای کشتی ها است. یکی از بزرگترین بقایای جنگل های بارانی قُمُر که زمانی گسترده بود، در دامنه های کارتالا قرار دارد. پایتخت کشور از سال ۱۹۶۲ در مورونی بوده است.
عکس جغرافیای اتحاد قمرعکس جغرافیای اتحاد قمرعکس جغرافیای اتحاد قمرعکس جغرافیای اتحاد قمرعکس جغرافیای اتحاد قمر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس